HockeyNews
PLUS

"Bulan": "Känns som vi är ett riktigt hot"

Thomas Berglund
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 11 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Luleå har värvat starkt och öser in Örebro-stjärnan Mathias Bromé på toppen av lagbygget.
– Nu har vi fyra linor där alla kan gå in och producera och samtidigt spela både offensiv och defensiv hockey. Därmed känns det som vi är ett riktigt hot på allvar nu, säger tränaren Thomas ”Bulan” Berglund till NSD.

Säsongen som var blev en besvikelse för Luleå. Laget slutade sjua och åkte ut i SM-kvartsfinalen. Det tänker man ta igen kommande säsong.
Örebro-stjärnan Mathias Bromé blir den sista stora värvningen och han gör Luleås lagbygge komplett.
Välmeriterade Bromé lämnar frysboxen i Örebro för en stor roll i Luleå.
– Det är en jävligt bra hockeyspelare. Det har varit på gång ett tag och det känns skönt att det äntligen är klart. Bromé kommer tillföra mycket, vi behöver ha den typen av spelare om vi ska kunna nå våra mål. På förhand känns det väldigt bra med de spelare vi fått in, vi har en stark trupp och Bromé är ju en del i den, säger Luleåcoachen Thomas "Bulan" Berglund till NSD.

Luleå har värvat offensivt

Luleå har enbart värvat forwards och de förväntas hålla hög klass även i SHL. Den finländska trion Eetu Koivistoinen, Anton Levtchi och Markus Nurmi plus stjärncentern Brian O’Neill är klara.
Och så då Mathias Bromé.
– För det första är det en skicklig hockeyspelare. Han kan göra mål och är duktig offensivt men kan även spela boxplay. Han har ett brett register både offensivt och defensivt och kommer kunna hjälpa laget att vinna matcher, säger Berglund.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!