HockeyNews
PLUS

Budskapet: ”Finns inga genvägar”

Rögle
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 07:35

FacebookXWhatsApp

För tredje året i rad har Rögle fått en mardrömsstart på säsongen.
Klubbdirektören Daniel Koch tycker att det finns förklaringar.
– Tittar man på det budgetmässigt är det 35 procent av vår spelartrupp som vi inte kan spela med, säger han till HD.

ANNONS

Rögle befinner sig på jumboplatsen i SHL med endast fem poäng på sju matcher. Klubbdirektören Daniel Koch erkänner att situationen är prekär.

– Det är klart att det är allvarligt att förlora sex av våra sju inledande matcher. Det är jättefrustrerande för spelarna, ledarna och våra supportrar. Det finns inga genvägar för oss, utan vi kommer att ta oss igenom det via fortsatt hårt och metodiskt jobb både på individ- och gruppnivå, säger Koch till Helsingborgs Dagblad.

Rögle har de senaste tre säsongerna haft svaga starter. Men i år har laget drabbats av tidiga och tunga avbräck på flera nyckelspelare, något som haft en påverkan på prestationerna, menar Koch.

– Tittar man på det budgetmässigt är det 35 procent av vår spelartrupp som vi inte kan spela med. Det gör att vi i princip spelar med SHL:s lägsta trupp rent värdemässigt. Vi känner ganska starkt att det bidragit till att vi är där vi är, men det är inte heller någonting vi kan tycka synd om oss själva för. Det är bara att kavla upp ärmarna.

Daniel Koch säger att Rögle har möjligheter ekonomiskt att förstärka och att de hoppas ha något klart inom kort. Samtidigt hoppas Koch att supportrarna visar tålamod.

– Jag har full förståelse för att det finns frustration, det finns det hos oss själva också. Budskapet är att vi jobbar stenhårt med att komma tillrätta med det – ingenting är viktigare för oss nu än att få igång herrhockeyn. Vi vänder på varenda sten för att hitta lösningar både på kort- och lång sikt för att stärka upp för bortfallen för skadorna, säger han.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln