HockeyNews
PLUS

Bäst i fjol – Sandin vill leda Rögle igen

Linus Sandin Rögle
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 10 september 2024

FacebookXWhatsApp

Med Adam Tambellini på minuskontot är Linus Sandin den poängbästa spelaren kvar i Rögle från förra säsongen. Och det är just på isen han vill visa vägen.
– Jag kan prata i omklädningsrummet, men jag vill framför allt vara den som visar vägen på isen, säger han i en intervju med HD.

ANNONS

28-åringen stod för 29 poäng i grundserien förra säsongen och var en av de främsta anledningarna till Rögles fina slutspel, med 10 poäng på 15 matcher.

Det var dessutom hans bästa säsong i karriären poängmässigt.
– Topparna förra säsongen var kanske de bästa jag har haft, säger han. Det är någonting jag försöker bygga vidare på och få det till en riktig styrka, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Även om han inte har någon bokstav på bröstet så vill han vara en ledare på och utanför isen.
– Oavsett om du ska ta en större roll måste du alltid vara dig själv. Annars blir det genomskinligt, man ser igenom att det är fake. Jag kan prata i omklädningsrummet, men jag vill framför allt vara den som visar vägen på isen, säger han, och berättar att han märkt att ledarskap inte alltid måste vara att höras mest i laget.
– Ja, det är väl något jag märkt. Alla måste hitta sin mix av det verbala och det på isen. När jag kom in i ligan var jag en liten tillbakadragen junior. Sen har jag fått med mig mycket längs vägen, säger han.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln