HockeyNews
PLUS

Brynäs målvaktssida komplett – Persson ansluter

Ludvig Persson
Skärmdump Youtube

Publicerad: 15 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Erik Källgren har fått sin målvaktskollega inför Brynäs återkomst i SHL. Gävlelagets målvaktssida är nu spikad.

Erik Källgren anslöt till Brynäs från New Jersey Devils tidigare under våren. Nu är även Ludvig Persson klar för klubben.

24-åringen har spenderat de senaste fem säsongerna i Nordamerik och kommer senast från spel i University Of North Dakota.

– Det ska bli fantastiskt roligt och motiverande att få representera en så historisk och framgångsrik förening som Brynäs. Samtidigt är det en grym möjlighet för mig att få testa mig själv i SHL. Jag ser verkligen fram emot att dra igång säsongen med laget och komma till Gävle som jag har hört mycket bra saker om, säger Ludvig Persson till klubbens hemsida.

ANNONS

Så långt är kontraktet

Sportchefen Johan Alcén är nöjd över tillskottet.

– Vi är väldigt nöjda med att Ludvig hoppar på möjligheten att komma till Brynäs IF. Han har haft en spännande resa där han alltid på sitt eget sätt hittat en väg till att nå nästa nivå. Precis som vi beskriver i vår identitet är han en person som tar ansvar för sin egen utveckling, nyttjar de förutsättningar som finns och gör andra bättre. Vi har pratat med otroligt många som varit med och runt Ludvig. Dels NHL-klubbar (där han varit inbjuden på tre utvecklingsläger), men också tidigare lagkamrater och tränare. Han är en välskolad, hungrig och nyfiken målvakt som är i ett spännande stadie i sin karriär. Det känns som helt rätt komplement till Erik (Källgren) och vi tror att dom på ett bra sätt kommer hjälpa varandra till att prestera på topp på både träning och match. Det ska bli spännande att få följa hans fortsatta utveckling i vår miljö, säger han.

Kontraktet med Persson är skrivet över kommande säsong.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS