HockeyNews
PLUS

Brynäs ger sig in i hetluften igen – de saknas

Niklas Gällstedt, Dennis Hall
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 1 april 2024

FacebookXWhatsApp

Nu är det dags för Brynäs att ge sig in i semifinalserien mot Karlskoga. Gävlelaget tvingas klara sig utan två spelare, men det hade kunnat varit fler på frånvarolistan.

ANNONS

Både Brynäs och Karlskoga körde över sina motståndare i kvarten, sett till vad resultatet skrevs till i matchserien. Seriesegrarna Brynäs vann över nykomlingarna Nybro Vikings med 4-0, medan Karlskoga skrällde mot tabelltvåan Södertälje och slog ut även dem med 4-0 i matcher.

När pucken släpps 18.30 i Monitor ERP Arena idag är det ett Gävlelag som ställer upp utan Linus Ölund och Anton Johannesson. Ölund är avstängd i de tre första omgångarna efter att ha fällt en domare. Brynäs överklagade disciplinnämndens beslut, men fick avslag.

Greg Scott är egentligen skadad men är alltså tillgänglig för spel ändå, han går in i andrakedjan. För GD berättade han igår att det inte gör ont när han åker, men ville inte gå in närmare på detalj vad det rör sig om för skada. Damian Clara har varit sjuk de senaste dagarna och berättade även han för GD igår att han inte kommer att vakta kassen idag.

– Det blir Jared som står. Jag ska bara träna för att komma igång igen, sa Clara till GD igår.

Backen saknas

Karlskoga ställer Viktor Brattström, som är utlånad från Färjestad BK, i kassen. Kvällens match blir 27-åringens åttonde match i BIK-tröjan.

Backen Alexander Leandersson finns dock inte med i laguppställningen. Däremot är Albert Lyckåsen redo för spel igen och finns med som sjundeback. Det är första gången sedan februari som Lyckåsen finns med i laguppställningen.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln