Brynäs tar tredje raka – matchboll på tisdag

Brynäs
Jonathan Näckstrand/Bildbyrån

Djurgården tog ledningen i matchen. Men Brynäs vände och tog tredje raka vinsten mot Djurgården i finalen.

13.52 på matchklockan när Linus Klasen spräckte nollan på Hovet i den tredje finalmatchen. Efter matchstraffet på Wiktor Nilsson och även spel i tre mot fem – som hemmalaget klarade av så kopplade man ett tidigt grepp.

3.08 in i den andra perioden kvitterade Oliver Tärnström för Brynäs efter en kontringssituation. Jordie Benn gav Brynäs ledningen efter 9.24 i mittperioden.

Noterbart är att Tyler Kelleher klev av efter Brynäs ledningsmål, men kom tillbaka senare i perioden.

Gästerna var inte färdiga där, även ett tredje mål gjorde de i mittperioden. 19-årige Noel Nordh skickade in Brynäs tredje puck efter 13.08. 15.41 kom även mål nummer fyra, signerat Tyler Vesel.

Brynäs skickade in ett femte mål efter 12.08 i den tredje perioden. Men Djurgården svarade snabbt med en reduceringspuck genom Anton Gradin. 16.12 reducerade Djurgården återigen, denna gången via Ludvig Rensfeldt. Med 02.56 kvar på klockan punkterade Tyler Vesel matchen i tom målbur till 6-3.

Brynäs leder nu med 3-0 i matcher och har matchboll på tisdag.