HockeyNews
PLUS

Bröt med importen direkt: "Mitt ansvar"

Mikael Aaro Nybro
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 16 september 2024

FacebookXWhatsApp

Säsongen hann knappt börja innan Nybro gick skilda vägar med forwarden Matt Berry. Nu berättar sportchefen Mikael Aaro om beslutet.
– Bättre att vi gjorde det tidigt än att vi skulle vänta, säger sportchefen Mikael Aaro till Hockeynews.

ANNONS

Matt Berry var Nybros första nyförvärv till den här säsongen. Men han blev även den första spelaren att lämna klubben, mitt i försäsongen.
– Vi var ju ganska tydliga med att vi tyckte inte att hans prestationer var på den nivå som vi krävde. Då tyckte jag att det var bättre att vi gjorde det tidigt än att vi skulle vänta och hoppas att det ska bli bättre. Det är aldrig bra för någon, inte för honom heller, säger Mikael Aaro till Hockeynews.

Troligtvis var det en form av kulturkrock hockeymässigt som låg bakom.
– Han har bara varit ett år i Europa. Dessutom är Hockeyallsvenskan en jäkligt tuff att spela i. Jag tror det är många importer som får veta det när de kommer hit och får känna på det. För det krävs väldigt mycket. Men i det här fallet var det inga hard feelings. Vi kände mer att det flyger inte. Och då gick vi den vägen.

Alla kanske inte är beredda att göra vad som krävs i HA?
– Ja, det är väldigt mycket skridskoåkning. Det är en hel del fysik för spelare i Sverige över huvud taget vilken liga de spelar i. Så det är väl en del i det. Det är som det är ibland. Vi har 18 nya spelare, att alla skulle bli succé på en gång, det är svårt. Sen är det ändå mitt ansvar att agera.

Mikael Aaro är däremot nöjd med de två andra nordamerikanska värvningarna. NHL-meriterade Emile Poirier har fått ett A på bröstet och redan visat stort ansvar i laget, enligt sportchefen.
– Jag tycker att han blir bättre och bättre för varje match som går, säger Aaro. Jag tror många har en bild att man ska göra 40-50 poäng när man kommer in som import. Och det är inte alla som har den rollen. Som ledare tycker jag han gör ett fantastiskt jobb. Att berömma de som gör små saker som blir viktiga för laget. Och att han ändå har jobbat hårt under matcher och visat att han vill vara en ledare utanför tycker jag är viktigt. Han får med sig de unga spelarna. Sen hoppas vi alltid att importerna ska leverera, säger Aaro om Poirier, som ska spela vinge men har en historik som center.

Fransmannen Louis Boudoin, också värvad från Nordamerika, har också imponerat på Aaro hittills.
– Han är en klok spelare som har mycket i sig. Sen är det anpassningen och att få ut det i matchen, för det ser bra ut på träning och så vidare. Men han har gjort det bättre och bättre på matcherna tycker jag. Sista tiden har han varit mer framträdande än förr.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln