HockeyNews
PLUS

Bröt dystra torkan: ”Ett typiskt mål av mig”

Oskar Lindblom
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Igår 22:10

FacebookXWhatsApp

Hemvändaren Oskar Lindblom stod noterad för ett mål på åtta matcher.
I 5–2 segern mot Modo lossnade det slutligen för forwarden.
– Jag har haft sjukt mycket lägen, så det är skönt att det trillar in någon puck, säger han till Hockeynews.

ANNONS

Den ena hemvändaren efter den andra har anslutit till Brynäs under sommaren. Men alla har inte fått samma sköna start som Jakob Silfverberg. 

För forwarden Oskar Lindblom, som vände hem till Sverige med sju raka NHL-säsonger i ryggen, var facit endast en poäng efter de första åtta matcherna. 

Men i hemmamötet mot Modo på måndagen lossnade det äntligen för 28-åringen. Redan efter en minut och 57 sekunder tog Lindblom tillvara på en retur och gav Brynäs ledningen.

– Det känns som att det var ett typiskt mål av mig. Jag är där framför och får in ett skitmål. Det var skönt, säger han till Hockeynews.

Fram till en bit in i andra perioden hade Brynäs total kontroll på matchen, men två snabba mål av Modo förändrade matchbilden helt. Anton Rödin kunde dock sätta 3–2 innan paus, vilket gjorde att Brynäs åter var i förarsätet.

– Jag tycker vi spelar jäkligt bra, men sen känns det som att vi börjar slappna av och inte spelar lika rejält med pucken. Då vänder det i den här ligan, det går fort. Det gäller att vara påkopplade hela tiden, annars smäller det i baken, säger han. 

Slutsiffrorna skrevs till slut till 5–2 efter att Oskar Lindblom satt dit sitt andra i tom kasse. Extra förlösande med tanke på starten han har haft. 

– Det är alltid skönt att göra mål. Jag har haft sjukt mycket lägen, så det är skönt att det trillar in någon puck. Det är skönt att hjälpa laget att vinna, framförallt när det är sista hemmamatchen på ett tag, säger han. 

Segern innebär att Brynäs kliver upp på en sjundeplats i tabellen. Nykomlingen har därmed fått en flygande start på SHL-återkomsten. 

– Man vill alltid mer, men jag tycker att vi har varit rätt bra. Det är vissa matcher som vi slarvat lite för mycket och gett bort poäng. Vi vill vara ett topplag i den här ligan, så då gäller det att vara påställd varje match, säger han. 

Vad säger du om publiksuccén här hemma?

– Fantastiskt. En måndag och det är nästan fullsatt. Man kan inte begära mycket mer än så. Det har varit otroligt bra publikstöd i början på säsongen.

Närmast väntar två tuffa bortamatcher mot Skellefteå och Luleå. 

– Vi har alltid haft tuffa matcher där, men det ska bli kul att åka upp dit och känna på kylan lite. Vi ska försöka få med oss sex poäng från Skellefteå och Luleå.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln