HockeyNews
PLUS

Brödratrio draftad – Tjomme om sönerna

Thomas Johansson
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 19 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Thomas "Tjomme" Johanssons söner är alla draftade, det är första gången någonsin en hel svensk brödratrio draftats av NHL-klubbar.

ANNONS

Simon Johansson draftades 2018 av Minnesota Wild, Detroit Redwings draftade 20-åringe Anton och den yngsta brodern, Victor, draftades av Tornoto Maple Leafts.

Det är första gången som en hel brödratrio från Sverige draftats.

– I USA har det hänt vid några tillfällen, men det är skitkul. Vi är en hockeyfamilj rakt igenom, säger Leksands IF:s general manager Thomas ”Tjomme” Johansson till Falu-Kuriren.

Alla är backar

Alla sönerna är backar, precis som Tjomme var.

– Simon blev antagen till Djurgårdens hockeygymnasium som forward, sen fick de en skada under första delen av hans säsong i J18 som gjorde att de var en back kort. Efter jul sa jag till Simon att ”jag tror att du skulle passa rätt bra som back”.

Anton var ett tag inne på målvakt.

En talang

Spelsinnet är en medfödd talang och något som sönerna ärvt av sin pappa, menar Tjomme.

– Jag tror att just den saken, när du spelar på intuition och ska se saker i spelet, så är det nog en talang som de har. Man kan alltid lära sig skridskoåkning, klubbteknik och skott och sådant, men just den här extra dimensionen i att veta och att få en känsla av var de andra spelarna befinner sig för att kunna sätta igång spelet har de tre, säger han.

Tjomme fick aldrig chansen i NHL men hade långt gångna förhandlingar med New York Islanders.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.