HockeyNews
PLUS

Bottentippade Malmö: ”Finns en otrolig uppsida”

Betsson
ANNONS

Publicerad: Idag 14:36

FacebookXWhatsApp

In i den nya SHL-säsongen tycks tyckare och experter vara överens om att Malmö Redhawks kommer att slåss i botten av tabellen.

Skåningarnas chans att undvika det kan dock vara att få fart på spelare som inte riktigt blommat ut i andra klubbar.

– Det finns en otrolig uppsida i det här laget, säger den tidigare Luleå-forwarden Niklas Olausson i podcasten Femtefemman, som görs i samarbete med Betsson.

ANNONS

Det har varit en intensiv vår och sommar för general manager Björn Liljander med kollegor i Malmö Redhawks. Både på listan över spelare som lämnat och spelare som kommit in återfinns tvåsiffrigt antal namn, men flera av nyförvärven tycks i alla fall ha någonting gemensamt. De har visat upp en väldigt hög potential för att sedan ha kört fast lite i sina senaste klubbar. Osäkra kort med hög uppsida som Redhawks nu ska försöka få dem att både hitta och maximera.

– Jag tycker att om vi bedömer forwardsidan här och nu så är den inte tillräckligt bra, men jag tycker ändå att det finns en uppsida. Om (Niklola reds. anm.) Pasic kommer upp i den nivån… Jag spelade med honom förra året och det finns otroligt mycket hockey i honom. Otto Stenberg tycker jag också, under vissa perioder i Frölunda, visade det. Han kom in lite fel där, men är bara 19 år. Du har en sån som (Petter) Vesterheim. Det finns en otrolig uppsida i det här laget, men ska vi bedöma dem just här och nu så är det inte tillräckligt bra, säger den tidigare Luleå-forwarden Niklas Olausson i podcasten Femtefemman, som görs i samarbete med Betsson.

ANNONS

Programledare Mårthen Bergman antyder att samma sak kan sägas om 24-årige Linus Öberg.

– Det där är så jäkla svårt. Ta Linus Öberg som, när Frölunda värvade honom från Örebro, verkligen var ”jävlar vilken värvning!”, säger han innan poddkollegan Mattias ”Kolan” Karlsson fyller i.

– Han var ju typ landslagsspelare.

– Ja, verkligen. Så gör han tio mål och man undrar om han inte egentligen inte var bättre. Samtidigt gjorde han 30 mål på två säsonger i Örebro.

Niklas Olausson menar dock att Öberg inte riktigt landar i samma kategori av spelare för honom, utan att han är mer etablerad på en hög SHL-nivå.

– Jag räknar inte riktigt in Linus Öberg i den kategorin, för jag tycker ändå att han har visat på den nivån. Även med begränsad istid så gjorde han ändå 17 poäng i Frölunda, så han är ju någonstans en spetsvärvning i det här Malmö-laget, säger han och fortsätter.

– Jag menade mer spelare som Pasic, som jag spelade med. Han började otroligt bra, men så fick han mindre och mindre förtroende av ”Bulan” (Thomas Berglund, tränare) uppe i Luleå.

Panelen landar tillslut i att möjligheten att få spela stora minuter i Malmö i vinter har alla möjligheter att göra såväl spelare som laget gott.

– Både han (Pasic) och Stenberg kommer ju att få en mycket större chans att lyckas här, säger ”Kolan” Karlsson.

– Ja, exakt. Och jag tror att båda kan göra det, men vi kan inte bedöma vad vi tror händer med unga spelare, utan vi får bedöma det vi har framför oss och just nu är det för tunt, svarar Olausson.


Lyssna på Femtefemmans lagavsnitt om Malmö här

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln