HockeyNews
PLUS

Botten mot toppen – då tog Taif kliv framåt

Arto Miettinen
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Igår 22:21

FacebookXWhatsApp

Tingsryd såg ut att kunna knipa sina första poäng i toppmötet mot Björklöven. Men Umeålaget vände och segrade. Trots en ny förlust för Tingsryd togs flera kliv i rätt riktning.

ANNONS

Tingsryd med noll poäng mot Björklöven som enbart tappat ett poäng, det var facit inför kvällens sammandrabbning när botten mötte toppen.

Smålandslaget tog en häpnadsväckande 2-0-ledning i den andra perioden och såg ut att gå mot en skräll. Men Björklöven visade varför de betraktas som ett topplag och sköt in fyra mål och vann mot Tingsryds två.

Arto Miettinen ser inte tappet speciellt hårt.

– Ett lag utan självförtroende man behöver, Björklöven har vunnit fler matcher än vad vi har gjort. Det är lätt att de har lite högre självförtroende, dom tror på det dem gör, säger han i TV4 Play.

Nöjd med mycket

Trots att de tappa 2-0 till 2-4 är huvudtränaren nöjd över mycket.

– Jag är stolt över grabbarna, jag tycker vi spelar ett helt annat spel idag. Vi får inte utdelning, vi kommer ut i tredje med 2-2, det var positivt. Vi släpper en 2-0, men med det trycket vi har nu att vi inte har vunnit så tycker jag det är starkt av grabbarna. Sedan räcker vi inte till på slutet, säger han i TV4 Play.

Smålandslaget har haft svårt att göra mål och har snittat ett mål per match, i matchen mot Björklöven var anfallsspelet betydligt bättre än vad det tidigare varit.

– Jag är nöjd med anfallsspelet, vi började flytta puck, vi skaffade lägena, vi fick ett par mål, det är trafik och vi måste fortsätt med det så vi får någon vändning på det här.

Tingsryd har fortsatt noll poäng efter sex omgångar, medan Björklöven fortsätter att toppa tabellen med sina 20 inspelade poäng av 21 möjliga.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.