HockeyNews
PLUS

Bomben för Tre Kronor: William Nylander kommer inte till Hockey-VM

(28082) William Nylander
Bildbyrån

Publicerad: 20 maj 2023

FacebookXWhatsApp

TAMMERFORS. William Nylander ansluter inte till Tre Kronor. 

– Den trupp vi har nu, precis här och nu, är den vi siktar att gå med resten av VM. Det som kan ändra det är eventuella skador., säger förbundskaptenen Sam Hallam. 

Efter det att Toronto åkte ur Stanley Cup slutspelet har det ryktats om att William Nylander ska ansluta till Tre Kronor och Hockey-VM. Några faktiska hinder har inte rapporterats och Svenska ishockeyförbundet skulle ha kunnat lösa försäkringsfrågan.

Men nu står det klart att Torontostjärnan William Nylander inte kommer kommer att ansluta till truppen. 

– Vi känner tidsfaktorn är en del. Vi har haft en dialog under veckan med olika parter och kommit fram till idag har vi tagit beslut att det är den truppen vi går med, säger förbundskaptenen Sam Hallam.

Har det tillstött hinder?

– Jag tror att det är en process med olika delar i, som är svår för mig att gå in på exakt. Och det är därför vi har valt att inte kommentera varför, om och hur utan det är olika delar som spelar in.

Hallam fortsätter:

– Nu har vi kommit till ett beslut. Det känns, för oss som är här på plats och vet att vi har startat turneringen väldigt bra och vi känner att vi är väldigt trygga och vi känner att gruppdynamiken börjar sitta mer och mer dag för dag, att då skicka in att det är vi här, vi väntar inte på nånting utan nu är det bara full gas som gäller.

Tre Kronor har 24 spelare att tillgå i VM-truppen och en plats finns fortfarande öppen för en utespelare.

– Det ger oss att skulle det hända nånting så har vi möjligheten att tillföra en spelare. Vi skapar oss lite manöverutrymme där tycker jag. Samtidigt skulle det som sagt dyka upp lite skador och sjukdomar så har vi möjligheten att både ersätta skadade spelare, men också att vi har en fri plats att direkt kunna skriva in någon.

Är det i så fall en SHL-spelare?

– Vi får se. Jag vill inte bidra till mer spekulation, men vi hoppas att det är den här truppen som ska stå här på söndag kväll om en vecka och spela om medaljmatcher.

Ni skickade hem backarna Christian Folin och Joel Persson utan att ha någon ersättare på plats. Varför?

– Jag tycker att träningsmässigt står vi oss bra med sju och det är knappt några träningar kvar för oss nu. Matchmässigt är det också bra. Att ha spelare på plats över längre tid, som inte är en del av det, för deras välbefinnande och för gruppens välbefinnande, så tog vi det beslutet. Och det känns helt rätt. Den här öppna platsen ger oss ett utrymme. Att man måste ha 25 spelare innebär inte att man vill ha 25 spelare.

Toronto Maple Leafs meddelade på fredagen att NHL-klubben inte förlänger samarbetet med general managern Kyle Dubas efter det att hans kontrakt går ut den 30 juni.

Har ni varit i direktkontakt med William Nylander de senaste två dagarna?

– Som sagt, jag pratar om de som är här, men jag tror att alla förstår att det pågår ett parallellt arbete runt omkring, ja.

Färjestads lagkapten Linus Johansson missade matchen mot Ungern på grund av sjukdom. Han fanns inte med på lördagens värmning inför mötet med Frankrikel

– Linus är fortfarande isolerad och nerbäddad. Bättre idag än igår. Men inte tillgänglig för spel idag, säger Sam Hallam.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!