HockeyNews
PLUS

Bojkottar VIK – klubbens svar till supportrarna

VIK bojkott
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 11 oktober 2024

FacebookXWhatsApp

Supportergrupperna VT21 och GY24 kommer från och med kvällens match mot Mora att bojkotta Västerås matcher. De riktar kritik mot klubben och Svenska ishockeyförbundet.

ANNONS

Supportergrupperna VT21 och GY24 skrev följande i ett öppet brev under torsdagskvällen.

”Sedan säsongspremiären den 20 september har vi redan drabbats av sex avstängningar, och fler lär vara på väg. Majoriteten av dessa beslut grundar sig i arrangörernas bristande säkerhetsarbete”

De känner ett missnöje över avstängningar och bristande säkerhetshantering. De meddelar dessutom att de kommer att börja med att bojkotta kvällens match mot Mora. Det är ett sätt för att sätta ned foten mot klubben och Svenska ishockeyförbundet.

”Felaktiga beslut, orättvisa avstängningar och förbud har skapat ett utbrett missnöje bland oss supportrar. Förbundet måste ta sitt ansvar. Det är deras uppgift att säkerställa att regler och straff implementeras rättvist och transparent, utan att baseras på tvivelaktiga eller ogenomtänkta grunder”, fortsätter man.

VIK svarar

Christer Brostedt, säkerhetsansvarig i VIK, bemöter kritiken.

– Hade vi bristande säkerhet så hade vi inte upptäckt det här, så jag skulle nog vilja vända på det här. Vi har inom svensk ishockey ett väl fungerande säkerhetsarbete. Lägger man då till att vi har kamerabevakning i arenautrymme vilket gör det möjligt att upptäcka en del saker som händer och gör det lättare att identifiera de personerna som kliver över gränsen, säger han till VLT och fortsätter:


– I grova drag kan man säga så här att regelboken för säkerhet från förbundet styr ju vårt sätt att jobba med säkerhetsfrågor. I grunden skulle jag säga att använda sig av pyroteknik, att hota eller utföra någon typ av våld mot annan person det är liksom inte acceptabelt.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln