HockeyNews
PLUS

Bogrens hyllning till nyförvärvet: ”Jag sa bara...”

Carter Souch/Bogren
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 27 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Carter Souch är ett av alla spännande nyförvärv i Södertälje.
Magnus Bogren tror hårt på kanadensaren och gillar vad han sett på video.
– Direkt när jag fick honom av Emil att titta på, så sa jag bara direkt att: "Honom ska vi definitivt kolla på mycket, mycket mer", säger SSK-tränaren Magnus Bogren till LT.

Nolan Stevens och Carter Souch är värvade till Södertälje för att bidra med mål och poäng. Nolan Stevens är en mer beprövad värvning sett till meriterna, men Magnus Bogren tror även mycket på kanadensaren Carter Souch.

– Han har liksom någonting spännande. Han är rätt så skicklig, tycker jag. Bra på skridskorna. Lite smålurig. Det känns enormt spännande. Jag tror det kan bli en..., säger Bogren till LT och lugnar sig:

– Jag ska inte måla upp det så. Men jag tycker han har någonting väldigt spännande i sin verktygslåda. Jag kan säga att direkt när jag fick honom av Emil att titta på, så sa jag bara direkt att honom ska vi definitivt kolla på mycket, mycket mer. Det kändes direkt att det var någonting som stack ut med honom, i hans sätt att röra sig på isen. Det kändes tydligt att det här ska vi absolut ge en chans.

Nolan Stevens har snittat knappt en halv poäng per match och har exempelvis högre poängsnitt än succéspelare som Josh Dickinson, Riley Woods och Adam Tambellini hade under sin tid i AHL.

– Det är klart att vi har tänkt honom i en topproll. Det vet han också. Men jag tycker han ser väldigt spännande ut, när jag har tittat på honom och pratat med honom. Att han är den här tvåvägscentern men med en väldigt offensiv uppsida. Vi håller den här centrallinjen som vi pratat om sedan vi (nuvaranda lagledning) kom hit, men Nolan ser vi att han har den här lilla extra ”edgen”, säger Magnus Bogren.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!