HockeyNews
PLUS

Bogren avfärdar DIF-komplex: "Jämna matcher"

Bogren puff
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 19:55

FacebookXWhatsApp

Har Södertälje ett mindervärdeskomplex mot Djurgården?

Eller finns det ett "djurgårdssyndrom" för SSK att hantera?

– Jag förstår att man ställer frågan, säger SSK-tränaren Magnus Bogren.

ANNONS

I periodpaus och underläge 0–2 muttrades det i Scaniarinken om ”djurgårdsspöket”, ”djurgårdssyndromet”, eller ”mindervärdeskomplexet”. Det äldre gardet av gamla SSK-profiler, som ser alla matcher i en särskild del av Scaniarinken, såg ännu en kväll när SSK hade svårt för rivalen från Stockholm.

Men det snacket är inget Magnus Bogren skriver under på. Däremot var vinsten mot Djurgården, den tredje på de nio senaste försöken, av stor betydelse, tyckte SSK-tränaren.

– Det ska inte sägas spöke, det har varit rätt så jämna matcher många gånger de senaste åren men de har ofta dragit det där sista strået. Så det var rätt så skönt nu att vinna. Och att vi fortsätter ta poäng i alla matcher, säger Bogren.

SSK kom tillbaka från 0–2 och senare 2–3 och lyckades vinna. Trots att laget för första gången den här säsongen inte vann skottstatistiken, skottförsöken eller förväntade mål utifrån de underliggande siffrorna.

– Trots att vi inte gör någon spelmässig wow-match så hittar vi ett sätt. Någonstans tror jag det är viktigt. Och också att vi slår Djurgården även om det nu blir i förlängning, säger Magnus Bogren.

ANNONS

Vad tror du att den här dåliga starten berodde på?

– Jag vet faktiskt inte. Det är klart att jag också kommer in efter första perioden och är fundersam. Jag kände inte igen oss. Om det var att vi hade för stor respekt för dem, jag vet inte. De har ju ett rätt så namnkunnigt lag och vi har haft lite strul med dem tidigare. Inte vet jag. Samtidigt kan vi ha ett rejält snack i första pausen, att "nu måste vi fokusera på det här och det här". Det är klart att det blir en grej vi kommer lyfta längre fram också, vi kommer att mötas flera gånger och det kommer att vara fler sådana här tuffa matcher. Men mot Björklöven så var det ju precis tvärtom. Då kom vi ut som i flygande fart och sen tappade vi lite senare.

Vad tänker du om ”gubbarnas” tankar – finns det ett mindervärdeskomplex?

– Det tror jag inte, jag hoppas inte att det är det. Men jag förstår att man ställer frågan.

SSK hade en lättare träning under torsdagen där flera spelare vilade, rapporterar Länstidningen.

Laget spelar på fredagen borta mot en annan toppkonkurrent, BIK Karlskoga.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln