HockeyNews
PLUS

Blomqvist irriterad – avbröt HV-träning

Anton Blomqvist
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 29 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

Nya HV71-tränaren Anton Blomqvist var inte nöjd med onsdagens träning.
Då kallade han till sig spelarna – innan han lämnade den.
– Nej, vi har haft bättre träningar. Helt klart, säger Anton Blomqvist till Jönköpings-Posten.

ANNONS

Det är nya tider i Jönköping och HV71. Nye huvudtränaren Anton Blomqvist kommer att höja kraven och det vet spelarna om.
– Vi har pratat mycket om att alla är ganska införstådda med att vi behöver förändra en kultur. Och jag tycker att vi har börjat väldigt bra genom att göra en bra sommarträning. Den är absolut inte felfri på nåt sätt. Och är vi bättre tränade än någonsin? Det vet jag inte. Men jag tycker att vi har gjort förbättringar och vi kommer att behöva fortsätta se förbättringar på vissa spelare, har Blomqvist berättat i en intervju med Hockeynews.

Blomqvist lackade till

Onsdagens träning i Jönköping, dagen efter en 3–1-förlust mot Frölunda, och dagen före torsdagens möte med Färjestad skulle hållas kort.
Och det blev den, inte minst för Anton Blomqvist.
Enligt Jönköpings-Posten blev han irriterad på sina spelare. Efter träningen förklarade han för JP var han inte var nöjd med:
– Skärpan, noggrannheten, koncentrationen.

Borgström instämmer

HV71:s finländske landslagscenter Henrik Borgström, som är nära comeback efter skada på försäsongen, har förståelse för Anton Blomqvists irritation.
– Jag tror att vi förtjänade det. Det var en tuff träning, men det är bra för oss. Det behöver vara en hög standard, träningen i dag var inte bra nog och då blev det så här. Men det är helt okej, säger Borgström till JP.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln