HockeyNews
PLUS

Björn Hellkvist: "Det har varit rätt ruttet"

Björn Hellkvist
ANNONS

Publicerad: 17 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

Skellefteå vann mot Björklöven efter avgörande på övertid – Björn Hellkvists comeback på tränarbänken efter nio månaders uppehåll.
– Det har varit rätt ruttet att inte hålla på med det man älskar, säger nye Björklöventränaren till Västerbottens-Kuriren.

ANNONS

Det blev ett målrikt derby mellan Björklöven och Skellefteå och Pär Lindholm avgjorde till slut på övertid för svenska mästarna.
– Jag tycker att Skellefteå är lite bättre än oss i första perioden, då syns det väl att de spelar i en annan liga. Men sedan tycker jag att vi jämnar ut det, och i tredje perioden är vi stundtals riktigt bra, kul att se att vi spelar ut, säger nye Löven-tränaren Björn Hellkvist till VK.

"Kalv på grönbete"

Han var tillbaka på tränarbänken igen efter nio månaders uppehåll. Sjukskrivningen stoppade honom under fjolårssäsongen i Leksand.
– Det var jättekul, men det var ju nio månader sedan, så jag är väl också lite kalv på grönbete. Häftigt också att få lära känna publiken, det var bra tryck tycker jag, kul också att Skellefteås publik bjöd till säger Hellkvist till VK.

Om att vara ringrostig säger han också:
– Nja, det kommer tillbaka snabbt det där, jag har gjort det hela mitt liv i stort sett. Det var inga konstigheter, men det var kul att vara tillbaka. Det har varit rätt ruttet att inte hålla på med det man älskar, säger Björn Hellkvist.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln