HockeyNews
PLUS

Beskedet – Tre Kronor skippar SHL-ersättare

(32045) Strömwall Lindberg
Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Publicerad: 11 februari 2024

FacebookXWhatsApp
KARLSTAD. Sam Hallam behöver inte kalla in någon SHL-forward till prestigematchen mot Finland.
Tre Kronor har tolv forwards.

Tre Kronor hade 14 forwards i truppen till Beijer Hockey Games, men Rögles Anton Bengtsson kom inte till spel och då var förbundskapten Sam Hallam nere på 13 forwards.


Inför matchen mot Schweiz blev Frölundas lagkapten Max Friberg febersjuk och stannade kvar på hotellrummet i Karlstad och han spelar av allt att döma inte mot Finland på söndagen. Då har Tre Kronor tolv forwards.


Spelar gör däremot Fribourg-centern Lucas Wallmark. Statusen var 50/50 till spel efter det att han klev av i 5–2-segern mot Schweiz. Men enligt uppgift till Hockeynews från Tre Kronor-staben har Wallmark fått klartecken till spel mot Finland.


Skellefteås Oscar Lindberg, som fick en huvudtackling mot Schweiz, väntas också kunna spela.


LÄS MERLyftet i Leksand, nu i Tre Kronor – NHL igen?


Matchen blir en final i Beijer Hockey Games eftersom både Tre Kronor och Finland vunnit mot Tjeckien och Schweiz.


– Det är väl som de har planerat det. Det är därför den här matchen ligger på söndagen. Det är jättekul. Det ger oss motivation att ladda om mentalt. Det är precis vad jag vill ha, säger förbundskapten Sam Hallam till Hockeynews.



LÄS MER11 forwards hela – Hallam kan ringa in ersättare



4–1 mot Tjeckien och 5–2 mot Schweiz har varit väldigt stabila segrar precis som siffrorna säger.


– Grabbarna vet vad som ligger i potten. Det blir mycket lättare att komma tillbaka imorgon och spela ”riktig” hockey mot vad det blev idag kanske de sista 25 minuterna (mot Schweiz).


Det blir alltid en hel del känslor mellan rivalerna Finland och Sverige. Men mellan förbundskaptenerna Sam Hallam och Jukka Jalonen är det ingen prestige, menar Sam Hallam.


– Nae, den finns mellan finnar och Sverige. Självklart vill vi vinna. Sedan upplever jag att vi verkligen är på ”speaking terms” när vi ses oavsett vem det är i staben. Vi tävlar mot varandra men vi har också respekt för varandra och kan lägga det åt sidan bitvis också.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!