HockeyNews
PLUS

Beskedet: Kaptenen tog upp Modo – lämnar nu

(24464) Emil Wahlberg
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 9 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Kaptenen som tog Modo upp i SHL i fjol – lämnar nu klubben.
“Backens nuvarande kontrakt signerades hösten 2022. Det sträckte sig över kommande säsong, 2024/2025, men det sista året på kontraktet var ett så kallat optionsår och det kommer inte att träda i kraft”, meddelar Modo om Emil Wahlberg.

ANNONS

Redan den här säsongen har Emil Wahlberg periodvis lämnat Modo för att spela med AIK där han noterat sig för tre mål och två assist på elva matcher.

Nu tackar Modo av honom och skriver på hemsidan:

“34-årige Emil Wahlberg kom till MoDo Hockey inför säsongen 2021/2022 och blev lagkapten hösten 2022. Sin sejour i klubben – den klubb som han har hållit på sedan barnsben – fick Wahlberg kröna med att lyfta trofén som mästare i HockeyAllsvenskan den 30 april 2023”.

Själv säger Wahlberg:

– Vi kommer att göra allt de två sista matcherna för att vi ska ta oss vidare till play-in. Men skulle det vara så att vi inte lyckas med det så blir kvällens match min sista som spelare för MoDo i Hägglunds Arena. Så jag vill passa på och tacka alla supportrar för mina tre år i er klubb. Jag är otroligt stolt över vad vi har åstadkommit tillsammans och ser med spänning fram emot klubbens resa framåt. Tack vackra Alfredshem!

Backen står noterad för 15 matcher i Modo den här vintern.

Sportchefen Henrik Gradin om Emil Wahlberg:

– Han själv har tagit alla steg och spelat från hockeytvåan upp till SHL, och sett alla sidor av det. Han tar ingenting för givet utan är ödmjuk inför det faktum att han får ha sin hobby som arbete. Han jobbar lite hårdare än alla andra och ser alltid till att vara väl förberedd. Han är ett föredöme.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln