HockeyNews
PLUS

Berg tillbaka – då ändrar DIF i backparen

August Berg
Foto: Bildbyrån och Mattias Ek
ANNONS

Publicerad: Idag 10:47

FacebookXWhatsApp

Max Krogdahl stannar i Djurgården säsongen ut och August Berg är tillbaka efter skada.

Då gör Djurgården om i sina backpar inför mötet med Mora.

– Sjukt kul! Grymt taggad, säger Berg till Hockeynews inför sin comeback.

ANNONS

Det var i mötet med Östersund den 30 september som Modo-värvningen August Berg träffades av ett skott på handen och tvingades utgå. Den 25-årige stockholmaren har missat de senaste sex matcherna med Djurgården och nu är han spelsugen.

– Det blir så när man inte är med hela tiden. Man saknar det, säger Berg som har varit och sett Djurgårdens matcher på Hovet.

Djurgårdens tränarstab, som den här veckan har petat forwardsstjärnan Linus Klasen, passar på att göra om i backparen med August Berg tillbaka.

"Står för tuffhet"

– Vi vill ha in honom i lineupen när han är clearad så får vi in hans fysik och den tuffhet han står för, säger huvudtränaren Robert Kimby till Hockeynews.

August Berg spelade i sina första fyra matcher med Colby Sissons och gjorde då två mål och en assist. Nu ska han spela med Jakob Ragnarsson.

– Skitkul. Vi gjorde vår första träning idag tillsammans. Det blir en ny karaktär och människa att lära känna och få kemi med så det blir kul, säger Berg, som har jobbat hårt för att komma tillbaka på bara tre veckor.

– Det gäller att träna både på is och off ice har man kört stenhårt, så nu är man fit for fight.

ANNONS

Berg drar en ordvits

Det har gått lite upp och ner för laget?

– Det gör det alltid under en säsong. Man har dalar och… berg… att kliva över. Förhoppningsvis får vi mer trygghet och lugn i laget ju längre säsongen går och känner en trygghet med varandra. Vi jobbar på det varje dag så det blir bra, säger August Berg.

Ryktet säger att 25-åringen från Vallentuna ska bli pappa.

– Jajamän, det stämmer. I januari. Det blir skitkul. Det är inte långt kvar nu så då blir man pappa Berg.

Djurgården behåller sitt första backpar där Max Krogdahl har gått in med Sissons.

– Jag tycker att Krogdahl och Sissons har gjort det bra ihop.

Hammarlund sjundeback

Djurgården bryter isär backparen med Jakob Ragnarsson och Jonny Tychonick och Edvin Hammarlund halkar ner till sjundeback.

Kimby fortsätter:

– När vi ändå får chansen att ha valmöjligheter. Vi tycker att Jonny (Tychonick) har gjort det bra ihop, men också få testa att se vad vi kan få för ”looks” på lineupen och vilka roller vi kan sätta och så vidare.

Så kan Djurgårdens backpar se ut mot Mora

Max Krogdahl – Colby Sissons
August Berg – Jakob Ragnarsson
Jonny Tychonick – Hugo Blixt
Edvin Hammarlund (Elias Degnell)

Djurgården tar emot ett Mora som satte ett mindre smickrande allsvenskt rekord förra veckan genom att förlora med 11–0 mot Björklöven. Djurgården hade svårt med Mora, som man mötte i den allsvenska semifinalen i våras. Efter Mora väntar serieledande Björklöven på Hovet på fredag.

– Det är en tuff vecka framför oss. Det är två bra lag. Jag kan tänka mig att Mora kommer hit med samma känsla, att de ska ta poängen, säger Kimby.

– Vi har mött dem i två träningsmatcher. Två blandade prestationer. Det gäller för oss att vara påslagna. Vi vet att det är ett lag som går mycket i djupled. Vi vet att det är ett lag som är intensivt och vi måste mäta oss med det.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln