HockeyNews
PLUS

Bekräftat: Matson lägger av – här är hans nya jobb

(16260) Taylor Matson
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 11:52

FacebookXWhatsApp

Hockeynews har redan berättat att Taylor Matson jobbar inom Rögles organisation. Nu bekräftar Rögle att den förre publikfavoriten lägger av och får en roll inom klubben.

ANNONS

Efter sju framgångsrika säsonger i Rögle har Taylor Matson blivit en ikon i Ängelholm. Amerikanen var en starkt bidragande faktor i avancemanget och etableringen av Rögle i SHL.

För en tid sedan kunde Hockeynews avslöja att forwarden valt att lägga karriären på hyllan – för en roll inom klubben. Nu bekräftar 36-åringen att det är över och att han kommer att jobba på klubbens hockeygymnasium.

– Det känns jättespännande. Jag har mycket att ge till J18 och J20-spelare med utveckling. Jag har mycket i mig att berätta och mycket passion för hockey kvar. Jag vill använda det på bästa sätt.

Om beslutet att lägga av:

– Det var ett väldigt svårt beslut. Jag har spelat hockey sedan jag var tre år gammal. Vi har köpt hus i Ängelholm och har nu en ettårig son, så jag ville flytta hem och vara med familjen. Det är en stor del av mitt beslut. Samtidigt känner jag att kroppen inte längre är 110 procent. Med min spelstil måste jag vara på topp, och jag vill inte spela om jag bara kan ge 85-90 procent. Jag vill vara en ledande spelare om jag spelar, säger Matson till klubbens hemsida.

Totalt blev det 348 SHL-matcher och 119 matcher i Hockeyallsvenskan under hans nio säsonger i Sverige.

Efter tiden i Rögle flyttade Matson vidare till HV71, där han snabbt tog en ledarroll och hjälpte klubben tillbaka till SHL. Efter ytterligare en säsong i SHL fortsatte karriären med en flytt till Graz99ers och avslutades med en mästartitel i Tappara under Rikard Grönborgs ledning.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln