HockeyNews
PLUS

Bekräftat: Foppa klar som VM-expert i tv

Peter Forsberg
Foto: Mattias Ek

Publicerad: 25 april 2024

FacebookXWhatsApp

Det var den 22 april som Hockeynews kunde berätta att Tre Kronor-legendaren Peter Forsberg blir det stora expertnamnet i Viaplays VM-sändningar. På torsdagen bekräftades det på en en pressträff i Stockholm.

Som spelare vann Peter Forsberg, 50, både två VM-guld och två OS-guld med Tre Kronor. Foppa har dessutom blivit Stanley Cup-mästare två gånger så han vet det mesta om att vinna både internationellt och i NHL.
– Jag fick vara med och stå på Sergels torg ett par gånger. Att få möjligheten att stå där var nåt jag ville göra, säger Forsberg om Tre Kronor-tiden.

Foppa är klar!

Viaplay presenterar honom nu som det stora namnet bland experterna under VM i Tjeckien som drar igång den 10 maj och pågår till finalen den 26 maj.
– Som expert ska man vara ärlig och säga vad man tycker och tänker. Jag vill promota hockeyn också och se det positiva. Men jag tänker inte stå och hymla om de inte är bra, säger Forsberg.

Viaplay kommer att ha bröderna Niklas och Peter Jihde som programledare under VM. Bland tv-expeterna märks hockeynamn som Jacob Josefson, Valentina Lizana, Mattias Norström och Håkan Södergren.

För Peter Forsberg blir det inte första gången som han agerar expert under en stor turnering med Tre Kronor. Foppa fanns med under Discoverys OS-sändningar från Peking 2022 där Tre Kronor missade medalj.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)