HockeyNews
PLUS

Bekräftat: en comeback och en debut i DIF

Frondell Krogdahl
Foto: Bildbyrån och Mattias Ek
ANNONS

Publicerad: Idag 17:55

FacebookXWhatsApp

Anton Frondell, 17, gör comeback och spelar sin första tävlingsmatch för Djurgården sedan i februari.

Och mot Södertälje blir det debut för en norsk landslagsback.

ANNONS

Se matchen för halva priset – deal med Hockeynews

Då är det bekräftat att stortalangen Anton Frondell är tillbaka i Djurgårdströjan. På grund av först en fotskada och i höst en knäskada har han inte spelat i Hockeyallsvenskan på nästan åtta månader.

Han börjar som extraforward i Djurgården mot SSK.

För den norske landslagsbacken Max Krogdahl blir det debut och som väntat går han in bredvid Colby Sissons i första backpar och ersätter skadade August Berg. Viktor Andrén vaktar kassen.

Djurgården kommer från en 3–2-vinst mot Tingsryd där Stockholmslaget drog på sig nio tvåminutersutvisningar, vilket kunde ha kostat mål i baken.

För många utvisningar

– Nu tror jag först och främst att vi förstår att nu kommer vi undan, men det kommer vi inte att göra framöver. Jag tror att man kommer att få hjälp lite grann av vilket motstånd vi har (Södertälje), säger Djurgårdstränaren Robert Kimby till Hockeynews.

Djurgården har 15 av sina 16 forwards i träning och 13 är spelklara. Det ger konkurrens. Kimby fortsätter rörande disciplinen:

– Det är nånting man måste bestämma sig över. I vårt fall är nästa steg att, jaha följer man inte det, då kan man vila. Nu har vi gubbar. Men där vill man inte landa utan man vill landa i att det här är nånting som de som är på isen känner ansvar över själva.

ANNONS

Han tillägger:

– Sedan vet jag att som senast (mot Tingsryd), att man har ingen tanke på att man ska ta en massa visningar, men jag tycker fortfarande att senast är vi så pass nonchalanta att vi sätter oss i dumma situationer vilket jag räknar ganska kallt med att vi inte kommer att göra (mot SSK).

Södertälje-Djurgården lagenDärför är Djurgården bra, enligt Kimby

Vad gör Djurgården bra?

– Jag gillar vårt försvarsspel. Vi har fem mot fem släppt till väldigt lite chanser och väldigt lite mål. Nånstans, även om vi vill vara ett offensivt lag som skapar mycket och gör mycket mål så ska du vinna över tid och vinna den sista matchen för säsongen så är det grunden, det fundamentala. För oss har det varit prio. Där tycker vi ändå att vi har fått ett bra svar, men det finns delar kvar där också att att jobba på.

Kimby igen:

– Jag tycker att vi besitter mycket offensiv skicklighet, men där är utmaningen att våga ligga i att gör vi bara rätt saker utan puck och bakåt så kommer vi att få våra lägen att ta betalt för.

Vad gör Södertälje bra?

– Jag tycker att de är konsekventa. De har haft en grupp i några år och samma ledare så de har fått bygga på nånting. Jag tycker att de har en ganska stark backsida. De senaste åren har de varit jäkligt bra på att cleara framför egen kasse, så det blir en utmaning att ta sig in där. Jag tycker också att de har varit ganska snabba i djupled i år vilket vi har varit noga med att se till var man tappar pucken, för tappa pucken kommer man att göra, säger Robert Kimby.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln