HockeyNews
PLUS

Centern lånas ut: "Vecka för vecka"

Vesterheim
Emma Wallskog/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 11:20

FacebookXWhatsApp

Den 19-årige centern Petter Vesterheim återvänder till Mora IK på lån från Malmö.

Debuten kommer att ske på fredag, inte hemma mot AIK på onsdagen. – Vi tar det vecka för vecka, säger Moras sportchef Andreas Hägglund till Hockeynews.

ANNONS

Såväl Hockeynews som Expressen rapporterade tidigare i veckan att Petter Vesterheim kommer att lånas ut till Mora. Nu har det bekräftats av båda klubbarna. Den 19-årige norrmannen, som fick lite av ett genombrott i Mora förra säsongen, har haft svårt att konkurrera i början av den här säsongen i SHL-laget.
Enligt gällande avtal mellan ligorna ska den senaste klubben ha förtur om en SHL-klubb väljer att låna ut en från allsvenskan värvad spelare. Så blir nu fallet här.
– Ja, det är så det har gått till faktiskt. Så avtalet har följts den här gången, säger Moras sportchef Andreas Hägglund till Hockeynews.

Så har inte alltid varit fallet. Exempelvis när Malmö lånade ut Albert Sjöberg till Södertälje förra säsongen fick Tingsryd frågan, trots att Södertälje borde ha fått det. Men även spelarens vilja ska det tas hänsyn till, och nu var alla parter överens.
– Petter ville till oss, och han har ju haft Daniel (Hermansson) som tränare i många år, säger Hägglund.

Mora spelar sin hemmapremiär mot AIK på onsdagskvällen, men då kommer Vesterheim inte att spela.
– Nej, vi hade inte så stor stress med det. Han får komma upp till oss nu och sen konkurrerar han om speltid på fredag (borta mot BIK Karlskoga), säger Hägglund.

Det är heller inte bestämt hur länge Vesterheim ska vara hos Mora.
– Vi tar det vecka för vecka, så får vi se lite hur det ser ut allt eftersom, säger Hägglund.

Mora IK, som är under hårt tryck ekonomiskt, skriver på sin hemsida att lånet är "helt kostnadsneutralt för klubben" tack vare sponsorsbidrag från två företag som båda ägs av klubbens tillförordnade klubbdirektör.

För Malmös del kan man nu banta ner truppen något och samtidigt ordna speltid för en av sina unga spelare. Vesterheim har kontrakt med Malmö till och med säsongen 2026/27. Förra säsongen gjorde han 17 poäng för Mora.
– Som en del av Petters utvecklingsplan passar det bra att han återvänder till Mora igen för att få speltid. Mora är en känd miljö för Petter och klubben har en bra verksamhet. Mora har under flera år visat att de kan utveckla spelare på ett positivt sätt, säger Malmös sportchef Björn Liljander till sin klubbs hemsida.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln