HockeyNews
PLUS

Bakslaget – målvakten sjuk

Christian Heljanko
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 17:55

FacebookXWhatsApp

LHC tvingas klara sig utan målvakten Christian Heljanko i kvällens match mot Timrå.
Målvakten är sjuk – och i stället blir det Jonathan Myrenberg som vaktar stolparna.

ANNONS

Efter onsdagens träning i Saab Arena var tränaren Klas Östman osäker på om Christian Heljanko skulle komma till spel mot Timrå.

Nu står det klart att det inte blir något spel för finländaren. I stället blir det Jesper Myrenberg som vaktar kassen. Det blir hans blott andra match den här säsongen.

Utöver Heljanko saknas även backen Jonathan Myrenberg och Mattias Hävelid för LHC. Mattias Hävelid, som ådrog sig en handskada mot Skellefteå, saknades även i senaste matchen mot Malmö (2–3) och förväntas missa åtminstone en till match. Skadan bedöms dock inte vara långvarig.

Noterbart är också att nyförvärvet Oscar Lawner flyttas ner som 13:e forward och LHC-tränarna ger unge Fabian Wagner chansen i tredjekedjan. Lawner kom från Färjestad inför säsongen för att få en större roll och lyft i karriären, men har inte fått det att lossna och var inblandad i ett avgörande misstag i förlusten i måndags mot Malmö.

Timrå kommer med fin form, inte minst 6–0-segern senast mot Modo. Tim Erixon är tillbaka i laguppställningen men börjar som sjundeback. Det blir hans första match sedan han skadade sig i en match den 26 september.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln