HockeyNews
PLUS

Backstjärnan har landat hos Björklöven

Theocharidis
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 08:03

FacebookXWhatsApp

Med 14 mål och 29 assist var Tim Theocharidis den poängbästa backen i Hockeyallsvenskan ifjol. Nu har han bytt Kalmar mot Björklöven och på tisdagen anslöt han till sin nya klubb.
– Det som hände ifjol är historia, nu är det ett nytt år. Det handlar om att spela hockey, ha kul och vinna matcher, säger han till VK.

ANNONS

Tim Theocharidis tog Hockeyallsvenskan med storm förra säsongen och utsågs till ligans bästa back. Nu har han anslutit till Björklöven.

Hans frejdiga offensiv fick vissa tyckare att ifrågasätta den defensiva aspekten i hans spel. Han var den back som var inne på flest mål framåt i hela ligan (53 mål, drygt en tredjedel av Kalmars totala mängd), men det var heller ingen back i ligan som var inne på fler mål bakåt (50, Kalmar släppte in 169), enligt statistiksajten Hockeysiffror.se.

Ska man tro honom nu så sätter han dock defensiven först.
– Jag vill bidra lite offensivt, men jag är ju en försvarsspelare så jag vill göra det bra bakåt och skydda målet. Jag vill se mig som en tvåvägsspelare. Offensiven fanns ju där ifjol och kan jag hålla i det är det ju bra, men det viktigaste är defensiven, säger Theocharidis, som av allt att döma debuterar för Löven mot Almtuna på onsdagskvällen i ett backpar med Mattias Nörstebö.

Förutom klubbytet har sommaren inneburit en annan stor förändring också för honom – han och hans fru Tara blev föräldrar till dottern Lexi i maj.
– Det finns inget bättre, det är en sådan glädje, säger Tim.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln