HockeyNews
PLUS

Backlunds spik: Boston slår inte av på takten

PP
JIM RASSOL/Bildbyrån

Publicerad: 2 april 2024

FacebookXWhatsApp

Tisdagens Powerplay bjuder på HA-semifinal 1 på Hovet mellan Djurgården och Mora. Semifinaler från Danmark och Norge synas precis som i Österrike då match 7 mellan Salzburg och Bolzano ska liras. Kvällen rundas sedan av med tre matcher på andra sidan pölen när NHL:s grundserie kliver in på målrakan. Nu gasar vi!

Spelstopp: 18:59

1. Djurgården - Mora X

Det har blivit dags för den andra semifinalen i det Hockeyallsvenska slutspelet att dra igång. Djurgården, vars säsong det inte slagit gnistor om, växlade upp i kvartsfinalen mot Björklöven. Marcus Krüger och Linus Klasen visade vägen och Viktor Andrén gjorde det bra i kassen. För att stockholmarna ska nå en ny final kommer det att krävas att Andrén kan matcha Waltteri Ignatjew i Mora-kassen. Moras comeback mot AIK var imponerande trots att ledande spelare som Chad Yetman och Daniel Ljunggren saknats på slutet. Masarna har vunnit samtliga duster mot DIF under säsongen och med risk för att ettan blir överstreckad kryssas samtliga tecken för på Hovet.

2. Sönderjyske - Herning 1

Vidare till Danmark och Metal Ligaen där semifinalspelet är i full gång. Efter Hernings 4-0-seger i första ronden har det varit väldigt tajta tillställningar under påskhelgen där uddamålet har fått skilja lagen åt vid två tillfällen. Herning vann senast med 4-3 och har tagit kommandot i matchserien (2-1). Sönderjyske fortsätter att dra på sig för många utvisningar och det måste det bli ändring på i kvällens match. Spelmässigt är det jämnt skägg mellan lagen och när det ska spelas i SE Arena agerar ettan utgång.

3. Esbjerg - Aalborg 2

I den andra danska semifinalen har Aalborg stött på patrull och det är Esbjerg som har chansen att skaffa sig matchbollar på homecourten. De tre tidigare matcherna har alla slutat med bortaseger och senast fick Aalborg-publiken bevittna Grayson Downings hattrick för Esbjerg som vann med 7-4. Energy har varit stabila under säsongen i den egna fästningen samtidigt som Piraterna på pappret ska vara det starkare laget. Håller sig tvåan kring 50 procent är det från höger det målas men snåla inte med tecken!

4. Vålerenga - Stavanger 1

Våra grannar i väst spelar också semifinal och här är det Stavanger som inlett serien bäst. I en match där bägge lagen kände på varandra i matchinledningen var det Oilers som gick på knock i mittakten. Kedjan med Karlsen-Strandborg-Hoff stampade plattan i mattan och 4-0 efter 40 minuters spel blev för mycket för att ta igen för Vålerenga. Det brukar vara tajta och målrika matcher mellan dessa två klubbar som allt som oftast avgörs under ordinarie speltid. Gubben, etta-tvåa, ramar in mötet i Jordal Amfi.

5. Salzburg - Bolzano X

I ICE Hockey League upprepas historien från fjolårets finalserie när en ny match 7 krävs för att skilja lagen åt. Denna gång om vilket lag som ska möta Klagenfurt i finalen. Bolzano hade chansen men lyckades inte säkra avancemanget senast framför den italienska hemmapubliken. Istället fick publiken skåda Salzburgs förstakedja kliva fram med pressen på sina axlar i 4-1-viktorian. När semifinalen nu ska avgöras i Österrike är det fördel hemmastarka Salzburg men troligast kommer värdet att hamna till höger. Rulla ut heltäckningsmattan i Volksgarten och jobba X2.

6. New Jersey - Pittsburgh 1

Det har blivit dags att ta flyget över Atlanten för att hänga på i slutampen av grundserien i NHL. New Jersey kunde inte förvalta 2-0-ledningen mot Buffalo när Tage Thompson i Sabres på egen hand såg till att Devils torskade med 2-5. Nu börjar det bli ont om tid för Jesper Bratt och hans vänner om det ska bli något slutspel till våren. Detsamma gäller Pittsburgh som spelade på andra sidan Hudsonfloden kvällen innan. Om det är positivt eller inte är svårt att sia om men med hyfsat korrekta streck fylls hela brickan i Prudential Center.

7. Buffalo - Washington 1

Buffalos lyckades inte bygga vidare på momentumet efter vinsten mot Devils. Mot Toronto blev Sabres nollade och i slutminuten blev det rejält irriterat efter Rasmus Dahlins tryckare på T.J. Brodie. Rasmus Sandin ströks sent ur Washingtons matchtrupp mot Boston. Utan svensken genomförde Capitals en stabil match och hade chansen att få med sig mer än en pinne (2-3 efter straffar). Washington befinner sig just nu på slutspelsteretorium men för att bibehålla den platsen behövs det nya poäng i kväll. Tvåan över 50 procent lockar desto mindre och är det sista tecknet att ta plats på bongen.

8. Nashville - Boston 2

Hampus Lindholm hyllades av sin målvakt Jeremy Swayman efter straffvinsten senast (3-2). Svensken startade kvällen med att ge Bruins ledning i slutet av den första perioden innan backen fick agera målvakt när Swayman befann sig på läktaren och köpte korv. Vinsten innebär att Boston hakar på i toppstriden i Eastern Conference. Nashville inledde piggt mot Colorado men när Nathan MacKinnon och company skruvade upp tempot räckte inte Predators till (4-7). Det ska de inte heller göra mot Boston ikväll som singlas trots den något höga procenten.

Backlunds dunderspik: Boston

Slutspelsplatsen är säkrad men Boston lär inte vilja slå av på takten. Drar David Pastrnák och hans kedjekamrater upp tempot från start kommer det bli en lång kväll för Nashville-försvaret.

Backlunds skrällbud: Mora

Det finns frågetecken kring spelare i båda lagen på Hovet. Djurgården har visat styrka i hemmaborgen men med facit 0-4 i matcher mot masarna måste den lågt streckade högersidan med.

Klicka här för att följa våra tipsförslag

324 rader

1. Djurgården - Mora 1x2

2. Sönderjyske - Herning 1

3. Esbjerg - Aalborg 1x2

4. Vålerenga - Stavanger 12

5. Salzburg - Bolzano 1x2

6. New Jersey - Pittsburgh 1x2

7. Buffalo - Washington 1x

8. Nashville - Boston 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)