HockeyNews
PLUS

Backlund: Björklöven i jämnare match

(31818) Björklöven PP
Bildbyrån

Publicerad: 20 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Slutspelstider i Sverige! Vi blickar ut mot ett Powerplay stöpt i enbart matcher från vårt avlånga land. Playout-finalen från Oskarshamn drar igång kvällen som därefter tar oss igenom hockeyallsvenska kvartsfinaler och playoff-finaler i jakten på kvalserie-biljetter i Ettan. 250.000 kronor i extrapengar förgyller därtill bongen. Nu kör vi!

Spelstopp: 18:59

1. Oskarshamn - HV71 X

Oskarshamn behöver inte på något vis be om ursäkt för segern och hur laget tagit sig an 120 minuter hockey i Jönköping. 1-1 i matcher speglar serien så långt och jag är mest imponerad av hur Oket lirade i första striden mellan klubbarna men även hur HV forcerade fram under den andra akten och nöp en klar 4-0-triumf. Nu ska Lindboms mannar försöka slåss mot sina egna demoner på isen i Be-Ge Hockey Center i och med besökarnas totala oförmåga att vinna på resande tass. En skalp i någon av de vändande kamperna är att föredra givetvis. IKO kommer bjuda upp till kamp samtidigt som besökarna befinner sig på Östkusten med en purfärsk 4-0:a i trunken. Vågen visar 50/50 och således är jag inte sen med att hamra fast samtliga tecken.

2. Djurgården - Björklöven X

Två skott och två mål! Djurgårdens explosion inledningsvis mot Björklöven i match 1 innebar att Voutilainen fick kliva åt sidan och Svedberg snabbt ta över spaden mellan stolparna. Skadan var dock redan skedd. DIF gick ifrån till en tämligen bekväm seger (6-2) och utgångsläget inför den andra kvartsfinalen mellan lagen är med Järnkaminerna i pole position. Orkar Stråhles gäng vända på steken är frågan. Sett till lagen i stort är det ingen tvekan om att Umeå-klubbens trupp har allt som krävs för att gå långt i ett hockeyallsvenskt slutspel. Jag tror också att denna strid inte kommer likna den första. Svenska folket ser också ut att få dille på ettan vilket bjuder in till värdemässig fest på högersidan. X2.

3. Södertälje - BIK Karlskoga 1

Karlskoga spelade smart och hade därtill en hel del flyt. Bikarna skrällde i Scaniarinken och stal match 1 efter att ha skickat in 2-1-avgörandet tidigt in i sudden. SSK-coachen Bogren var en aning frustrerad efter matchen, med all rätt ska sägas då skärpan inte riktigt fanns där och tunga lägen om och om igen brändes. Ny möjlighet för 08:orna att lösa en seger nu och därmed utjämna serien innan äventyret går vidare i Nobelhallen. I ett första skede är jag också helt inne på att ett i grunden bättre hemmalag triumferar. Det är ändå inte rimligt att gå kort om tecken ifall det svenska folket fortsätter måla upp ettan till skyarna. Finns stålar och därmed ett tyngre radbygge är alla tecken att föredra med tanke på spelvärdet till höger.

4. Troja/Ljungby - Vimmerby 1

Vi vänder blickarna mot HockeyEttans häftiga slutspel. Sista fasen innan en stundande kvalserie tar vid är igång och för Troja/Ljungbys del är det vinna eller försvinna som gäller då Vimmerby besöker Ljungby Arena. De tillresta Tigrarna har två gånger i svit fått med sig vinster från matcherna i Arena Hansson Konsult & Konstruktion och står därmed med matchbollar. Spelmässigt har det ändå varit två jämna strider och med publiken i ryggen samt en tro på sig själva är jag inte alls säker på att besökarna slår in den första och avgörande serven. 1X går först i kö, skicka in alla tecken om råd.

5. Karlskrona - Halmstad 1

Väck inte den Björn som sover! Karlskronas vinter har varit i någon form av konstant kaos men sent om sido har en av förhandsfavoriterna vaknat till liv. Blekinge-klubbens senaste slutspelsmatcher har varit bra och tunga lirare i form av Cruseman, Martin Fransson och Bergström har fått ny fart med tanke på vad som står på spel. 1-1 i matchserien mot Halmstad efter dubbla strider nere på Hallandskusten köper värdarna garanterat alla dagar i veckan. Hammers har sin superstar i Robin Dahse tillbaka i spel sedan en tid men i match 2 fick kaptenen inte till den där riktiga fullträffen som krävdes för att hjälpa till och skjuta sitt gäng till seger. Tar besökarna detta till sudden så ska de tillresta vara riktigt nöjda. 1X nöjer jag mig med.

6. Boden - Piteå X

Den hittills kanske roligaste playoff-serien liras långt uppe i norr. 1-1 i matchserien lyser på tavlan då två fajter i Piteå har avverkats. Boden vände 1-4 till seger i första striden mellan klubbarna efter att ha lirat brutal hockey i den tredje akten med fem obesvarade påsar. Piteå lyckades bara dagen efter rätta till de defensiva bristerna och täta bakåt. 2-1-seger blev det till slut efter att Gustav Marnetoft avgjort i början av den tredje övertidsperioden. Nu går denna gastkramande tillställning vidare med BHF som hemmalag. Jag tror på en liknande dust där ingenting går att direkt förutse inför matchen och är det någonstans jag aldrig kommer tumma på min helgardering så är det här. 1X2.

7. Tranås - Hudiksvall 2

Tranås är i rejäl brygga. 0-2 i matcher trots att spelet bitvis sett ganska bra ut uppe i Hälsingland, frustrerande givetvis. Dessutom kommer TAIF få lösa biffen fortsättningsvis i serien mot Hudik utan Martin Skärberg. En tre matcher lång avstängning väntar efter en incident senast. Även Gustaf Malmkvist är osäker till spel efter att ha åkt på en tung smäll i helgen. Överlag valde hemmalagets stab och även spelare att sätta stort fokus på domarinsatsen i Holmen Center vilket knappast gynnade Horsky och hans mannar. Gladare är det således i Hudik! Gästerna har material för att gå långt i en stundande kvalserie för dit kommer besökarna att ta sig. Det mesta tyder på att matchbollen bankas in redan under onsdagen. Bra tvåa.

8. Sundsvall - Kristianstad 2

Det har varit ett hårt kämpande Sundsvall som befunnit sig i Kristianstad för två raka playoff-finaler. Uddamålsförluster mot skåningarna har det blivit och nu är det Medelpads blåklädda gäng som står med kniven mot strupen. Finns orken och kapaciteten att skaka liv i serien är frågan. Jag ställer mig ytterst tveksam till detta. KIK har ett av Ettans bästa lag på pappret och besökarna är byggda för att finnas med som ett topplag i en stundande kvalserie. Därmed är det ett ypperligt läge för de tillresta att knocka Sundsvall redan nu för att därefter kunna vila och slipa på detaljer inför det som komma skall. Tvåan gillas massor.

Backlunds dunderspik: Kristianstad

Sundsvall har gjort ett tappert försök att störa Kristianstad men likväl befinner sig skåningarna med matchbollar redan inför match 3. Den sista spiken i hemmalagets kista tror jag också att KIK bankar in nu. Bra tvåa.

Backlunds skrällbud: Björklöven

Djurgårdens fina start vann matchen åt Järnkaminerna i måndags. Liknande framgångar tror jag inte stockholmarna når nu och detta blir en betydligt jämnare tillställning. Då värde tornar upp sig till höger vill vi såklart dunka in en heltäckt bricka på Hovet.

Klicka här för att följa våra tipsförslag

486 rader

1. Oskarshamn - HV71 1x2

2. Djurgården - Björklöven 1x2

3. Södertälje - Karlskoga 1x2

4. Troja/Ljungby - Vimmerby 1x2

5. Karlskrona - Halmstad 1x

6. Boden - Piteå 1x2

7. Tranås - Hudiksvall 2

8. Sundsvall - Kristianstad 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!