HockeyNews
PLUS

Backlunds: Linköping kan skrälla i norr

PP Linköping
Peter Holgersson/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 22 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Kvartsfinaler från SHL och Hockeyallsvenskan samt en mäktig playout-final i Oskarshamn står för lejonparten av fredagens PP-bong. Som slutkläm knyter vi säcken i Schweiz samt Danmark i och med ytterligare kvartsfinaler från National League samt Metal Ligaen. Flera fina drag samt en och annan stabil spik lägger en go’ grund i jakten på riktigt stora stålar. Nu kör vi!

ANNONS

Spelstopp: 18:59

1. Frölunda - Leksand 1

Leksand ser ut att ta sig an Frölunda på bortaplan med bästa tänkbara lagbygge. Möjligen är Justin Kloos out. Nordamerikanen fick ett skott på handen under en övning på träning nyligen och är oklar. Ett fullsatt Scandinavium väntar på masarna och frågan är om LIF verkligen förstår vad som väntar. FHC är ett av Sveriges bästa hockeylag när det vankas matcher hemmavid och dalaklubben har också genomgående haft problem med Rönnbergs mannar i år. Ettan kan gott stå på egna ben.

2. Skellefteå - Linköping X

Högberg var mannen som skulle kunna vinna matcher åt Cluben på egen hand. Nu är målvaktsstjärnan åsidosatt i hela kvartsfinalserien på grund av sjukdom och även om en inhämtad Hugo Hävelid är en duktig burväktare så går det ändå inte riktigt att jämföra dessa båda. För SAIK:s del ska vi under en tid knappast räkna med Pudas på backen. Inte heller Andreas Johnson bör kunna spela på ett tag och mellan stolparna kommer Linus Söderström få dra ett stort lass då Lindvall inte är hundra. Kan LHC hålla sig ifrån utvisningar och slita för att hjälpa Myrenberg i kassen finns hopp om framgång i norr. X2 är tecken som ska med.

ANNONS

3. Oskarshamn - HV71 2

Vi fortsätter på temat målvakter då Marek Langhamer spelat en nyckelroll i de första två kvalmatcherna mot HV men som inför tredje striden av personliga skäl lämnat klubben för att bege sig hem till Tjeckien. Ett tungt slag för den nederlagstippade klubben. IKO lyckades inte heller vinna hemmamatchen senast utan föll i sudden. Nu vilar ett tungt tryck på Filander och company att bryta tillbaka och greja en skalp här. Går det? Tillåt mig tvivla. Överlag tycker jag att HV sett bra ut på sistone. Gästerna har en tyngd som inte riktigt Oskarshamn kan mäta sig med och special teams har dessutom sett stabilt ut för Petersson och company. X2 räcker.

4. Björklöven - Djurgården X

Trots en mäktig start så lyckades inte Björklöven kvittera matchserien mot Djurgården. Linus Klasen avgjorde för DIF i sudden med 0,4 sekunder kvar att spela efter att Krüger passat fram till påsen på ett otroligt sätt. En balja som sätter Järnkaminerna i ett häftigt förarsäte och kan stockholmarna stjäla en av två matcher i Winpos Arena så tror jag saken är biff. Löven vänder aldrig 1-3. Sett till denna enskilt första fajt i Björkarnas stad finns ändå gott hopp för Stråhle och gänget att fixa en triumf. Spelmässigt har inte dusterna i Stockholm varit dåliga, inte ens första fajten (2-6). Helgardera och gå vidare helt enkelt.

ANNONS

5. BIK Karlskoga - Södertälje 1

Om Björklöven är pressade in sin serie mot Djurgården så är det ingenting mot det ok som nu befinner sig på SSK:s axlar. Kringlorna har nämligen, två gånger om, fått på läppen i sudden hemma i Scaniarinken och befinner sig således i Karlskoga med 0-2 i matcher och dubbla bortamatcher. Knappast optimalt. Positivt för gästerna är att Linus Videll är åter i spel, negativt är ineffektiviteten samt ett special teams av sämre klass. Finns verkligen tron på att detta går att vända är frågan. 1X är i min värld tidigt på pränt, finns tillräckligt med stålar jobbar vi heltäckt bricka.

6. Biel - ZSC Lions X

Det är matchbollar för seriesegrarna ZSC Lions. Tre raka vinster ligger till handlingarna och nu är tanken att Lejonen ska svepa Biel i fyra raka. Så enkelt blir det troligen inte. Värdklubben har en trupp som knappast är byggd för att råka ut för missödet med att skövlas i svit och kan bara skicklige Säteri komma upp med en stark prestation i kassen så finns goda möjligheter att reducera matchserien. 1X eller 1X2 är tidigt min tanke.

7. Lugano - Fribourg 1

ANNONS

Lugano har fått slita rejält i inledningen av matchserien med Fribourg. 2-6 och 1-4 i inledande matcher innebar tung press på Arttu Ruotsalainen och hans lagkompisar i match 3. Finländaren gick till slut i bräschen och skickade in ett sudden-mål av klass för att där och då reducera mötet till 1-2 i matcher. Otroligt viktigt såklart och visst finns det ett nytt hopp om livet nu då Lugano dessutom får slåss inför hemmapubliken. Fribourg må besitta ett något starkare lag på pappret och har säsongen igenom också visat detta med tydlighet. Kan däremot värdklubben ta sig an matchen på samma sätt som senast finns absolut hopp om framgång. Helgardera mötet men håll en extra tumme eller två för ettan.

8. Odense - Esbjerg 1

Vi seglar i mål på dansk mark. Odense och Esbjerg slåss om en sista semifinalplats då duellen mellan klubbarna nu är framme vid ett sista stopp. Game 7 gäller då 3-3 i matcher har noterats. Gästerna hade pressen på sig i föregående strid men lyckades komma upp med en väldigt fin insats hemma. Sett till helheten håller jag ändå Odense som det i grunden bättre hockeylaget, samtidigt som även hemmaspelet varit välpolerat. Det mesta pekar mot att vi kan lira ettan inom rimliga gränser, då spikar jag.

Backlunds dunderspik: Frölunda

Leksand har både Frölunda och sina egna slutspelsdemoner att slåss mot. En kombination som inte räcker till seger nu. VF vinner i Scandinavium.

Backlunds skrällbud: Linköping

Ett smart spelande Linköping har goda möjligheter att skrälla i Skellefteå. Högberg är borta men det ger Myrenberg utrymme för att glänsa istället. X2 är lysande tecken.

Klicka här för att följa våra tipsförslag

486 rader

1. Frölunda - Leksand 1

2. Skellefteå - Linköping 1x2

3. Oskarshamn - HV71 x2

4. Björklöven - Djurgården 1x2

5. Karlskoga - Södertälje 1x2

6. Biel - ZSC Lions 1x2

7. Lugano - Fribourg 1x2

8. Odense - Esbjerg 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.