HockeyNews
PLUS

Backlund: Sverige mot semifinal

PP Tre Kronor
Maxim Thore/Bildbyrån

Publicerad: 23 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Måndagens trippel satt där den skulle och det gäller att smida medan järnet är varmt. Jag siktar givetvis in mig på VM-kvartsfinalerna, vilket innebär spelstopp redan 16:19. Ett målkalas med Schweiz i fören, en blågul styrkedemonstration och ett iskrig påhejat av hemmasupportrar är vad vi kan vänta oss. Häng med!

Spelstopp: 16:19

Schweiz - Tyskland: Över 5,5 mål @ 2,01

Under gruppspelets gång har det blivit allt tydligare att Schweiz är att betrakta som en reell guldutmanare. Mycket starkare trupp än den som förbundskapten Fischer har till sitt förfogande kan inte nationen skramla ihop. Roman Josi och Kevin Fiala är de två klarast lysande stjärnorna. Bägge tycks vara fast beslutna om att leda sitt landslag till framgång efter respektive Stanley Cup-uttåg.

Tyskland gäller givetvis som tydliga underdogs i denna kvartsfinal, men jag kommer inte att ge mig på något rakt Schweiz-spel. Större skrällar har redan tagit plats och dessutom har Harold Kreis gubbar hunnit bygga upp ett stort offensivt självförtroende kamper mot B-gruppens svagare lag. JJ Peterka har vuxit in i mästerskapet och är ett potent omställningshot.

Den tyska defensiven tycks alltjämt vara minst sagt bräcklig. Det innebär att anfall är deras bästa försvar här i Ostravar Aréna. Att få över dubbeldegen på att vi får se sex eller fler nätrassel förefaller vara ett utmärkt klick.

Spel: Över 5,5 mål @ 2,01

Tävling: VM

Plats: Ostravar Aréna

Tid: 16:20

TV: TV6, Viaplay

Sverige - Finland: Sverige -1,5 @ 1,89

Tre Kronors fulla pott i gruppspelet innebär att laget är förstahandsfavoriter till VM-guldet, tätt följda av Kanada. Att förstå varför är ingen svår sak när alla stjärnor lever upp till de skyhöga förväntningarna. Hallam har skapat en solid konstruktion som står på en grund i form av mästerskapets bästa backsida. Karlsson, Hedman, Dahlin, Pettersson och Brodin är fem förstklassiga försvarare som hade gått rakt in i vilken annan trupp som helst.

Mungiporna är i höjd med ögonen i det svenska lägret, och i axelhöjd för finnarnas del. Österrikes förlust mot Storbritannien gjorde den avslutande kampen mot Schweiz (1-3), men även om “Leijonat” hade haft något att spela för har jag svårt att se dem rubba urmakarna i detta sorgliga skick. Allt vad spets heter saknas, i synnerhet ifall Mikael Granlund tilldöms avstängning efter dennes hjärnsläpp i slutskedet senast.

Det känns nästan surrealistiskt att den raka svenska segern står i runt 1,50. Likväl framstår det som motiverat. NHL-spelare gör monumental skillnad och ett manskap som deltar i denna grannfejd har 14 fler än motparten. Ni vet vilket. Sverige -1,5 liras till 1,89!

Spel: Sverige -1,5 @ 1,89

Tävling: VM

Plats: Ostravar Aréna

Tid: 20:20

TV: TV6, Viaplay

USA - Tjeckien: Under 5,5 mål @ 1,72

Det fanns inga lätta lotter att dra för lagen i Grupp B, möjligtvis med undantag för Finland. Gruppsegern tingades emellertid tidigt av Tre Kronor och USA fick istället ställa in siktet på att nypa andraplatsen. Hynes herrskap lirade bättre och bättre allt eftersom och stoltserar med två extremt spetsiga linor som öst in poäng mot de svagare nationerna.

Här kommer Caufield, Boldy, Gaudreau och resterande inte alls att få samma utrymme. Tjeckien har nämligen spelat tight under hela mästerskapet. Nu har visserligen udd tillkommit i form av Pastrnak, Zacha och Necas, men med publikens stöd kommer de fysiska tjeckerna att fokusera på kampen snarare än finliret. Sett till skicklighet och teknik kan Rulíks grabbar inte mäta sig med jänkarnas snidare. Energi, tyngd och intensitet kommer emellertid att räcka långt.

Jag har svårt att sia om utgången i denna kvartsfinal, som är den klart jämnaste. Däremot spår jag att publiken påverkar matchbilden så till vida att känslorna tar överhanden och att mål blir sekundära. Under 5,5 mål exklusive förlängning till 1,72 blir trippelns sista ben!

Spel: Under 5,5 mål @ 1,72

Tävling: VM

Plats: O2 Arena

Tid: 20:20

TV: TV10, Viaplay

Trippeln

Schweiz - Tyskland: Över 5,5 mål @ 2,01

Sverige - Finland: Sverige -1,5 @ 1,89

USA - Tjeckien: Under 5,5 mål @ 1,72

Totalt odds: 6,56

Klicka här för att följa våra tipsförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!