HockeyNews
PLUS

Backlund: Kan koppla järngrepp om finalplatsen

(32141) Rögle trippeln
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 9 april 2024

FacebookXWhatsApp

Tisdagens Powerplay är fylld med slutspelshockey. I Ängelholm kan Rögle sätta ena foten i SHL-finalen och i “Monitorn” har Brynäs chansen att ta det fulla klivet (HA). I Ettan fortsätter Kvalserien och slutspelsmatcher från Danmark, Tyskland och Österrike ska synas ned innan kupongen är i hamn. Nu åker vi!

ANNONS

Spelstopp: 18:59

1. Rögle - Växjö 1

Rögle har ännu inte förlorat en slutspelsmatch och kommer hem till Ängelholm med en fin möjlighet att koppla ett järngrepp om finalplatsen. Christoffer Rifalk klev upp stort mellan stolparna i den andra semifinalen när det var Växjö som skapade flest chanser. Med nära 96 i räddningsprocent i slutspelet går det inte att göra annat än att lyfta på hatten. Växjö behöver börja ta betalt för de chanser som de skapar samtidigt som den egna defensiven måste bli bättre. Än har i alla fall inte jag gett upp hoppet om de regerande mästarna och väljer att kryssa i samtliga rutor i Catena Arena.

2. Brynäs - BIK Karlskoga X

Glädjen i Nobelhallen efter Otto Stenbergs tidiga ledningsmål i mittakten blev kortvarig. Knappa minuten senare kvitterade Brynäs som sedan tog över matchen efter en bjudning av BIK. Spelmässigt har Karlskoga stått upp bra men de blåklädda har inte råd att bjuda Brynäs skickliga offensiv på gratischanser. Med kniven mot strupen i “Monitorn” är det en tuff uppgift som stundar Dennis Halls mannar. Brynäs löser avancemanget två av tre gånger i full tid men när ettan ser ut att streckas högre än så måste lågt prioriterade X2 med.

ANNONS

3. Väsby - Kristianstad 1

Kvalserien till Hockeyallsvenskan trummar vidare och Kristianstad har gjort ett litet ryck mot konkurrenterna i toppen av tabellen. Mot Hudiksvall bjöds inte hemmafansen på något målfyrverkeri och Filip Lennströms 1-0-strut efter halva matchen blev avgörande när Wictor Ragnewall höll sin andra raka nolla. Väsby spelade även de en jämn match mot Vimmerby men föll med uddamålet (2-3). Med Kvalseriens kanske två hetaste målvakter på vardera sida, samt hur KIK har spelat känns det som det kommer bli en ny målsnål historia i Upplands Väsby. Dra från vänster, helst tvärs över om kosingen räcker.

4. Halmstad - Vimmerby 2

Halmstad saknade centern Hugo Johansson senast och inför den tredje perioden mot Piteå var det en rejäl uppförsbacke efter tre raka mål i baken. Men som vi har sett för har Robin Dahse en förmåga att ta sina lagkamrater på ryggen när det behövs som mest. Med sina tre framspelningar var lagkaptenen högst delaktig i “Hammers” vändning till 4-3 efter förlängning. Mot Vimmerby blir det desto tuffare. “Tigrarna” kommer med en seger mot Väsby i bagaget och var det bättre laget mot Kristianstad trots uddamålstorsken. Utgå från den lågt streckade högerflanken i Halland.

ANNONS

5. Piteå - Hudiksvall 2

Det hör inte till vanligheten att Hudiksvall lämnar en match med en nolla i målkolumnen. Men så var fallet mot Kristianstad som lyckades tygla Christoffer Jansson och hans lagkompisar. Piteå tycks ha svårt att hålla ihop spelet över 60 minuter. Mot Halmstad gjorde norrbottningarna en fläckfri andra period men ska man ha något med toppstriden att göra går det inte att tappa en tvåmålsledning i slutperioden. Mot “Hudik” kommer defensiven sättas på prov och jag har svårt att se att Mikael Aaros mannar kommer lyckas med samma bedrift som Kristanstad. I LF Arena spikas tvåan med vetskapen om att den kan bli ett värdemässigt sämre tecken.

6. Aalborg - Esbjerg 1

“Piraterna” befann sig längst ute på plankan men har stridit sig tillbaka och nu stundar en match 7 om vilket gäng som gör Sönderjyske sällskap i finalen. Med två 5-2-vinster i bagaget är det fördel de regerande mästarna vars målvakt, George Sörensen, såg betydligt stabilare ut senast. Esbjerg har imponerat stort som lyckats vinna tre matcher i denna semifinal men verkligheten tycks ha kommit ikapp “Energy” som inte räcker till när de regerande mästarna lägger i högsta växeln. 1X gör jobbet när Aalborg ånyo säkrar en finalplats.

ANNONS

7. Fischtown - Red Bull München 2

Vi fortsätter söderut till Tyskland där Fischtown har chansen ikväll att ta klivet in i finalen. München satt kvar i omklädningsrummet när Bremerhaven gick på knock direkt i inledningen senast. Efter knappt sex minuters spel hade “Pingvinerna” 3-0 på tavlan och det blev en för brannt uppförsbacke för München att bestiga (2-3). Nu behövs tre raka segrar om säsongen inte ska vara över. Senast de blåvita besökte Bremerhaven slutade det i en 4-0-triumf. Den överstreckade ettan mår således bäst av att få sällskap av samtliga tecken.

8. Klagenfurt - Salzburg 1

Sista stoppet på kupongen görs i Heidi Horten-Arena där det har blivit dags för finalmatch 3 i den österrikiska högstaligan. Efter att ha blivit nollade i hemmaborgen gick Lukas Haudum med dubbla fullträffar i bräschen när Klagenfurt utjämnade finalserien (5-2). Det trots att Thomas Hundertpfund saknades och lagkaptenens status inför tisdagens match är osäker. Ett avbräck givetvis om kaptenen inte kommer till spel men trots det ska KAC hållas som favoriter framför hemmafansen. Tidigt ser ettan ut att kunna bli en fin spik och håller den sig söder om 55 procent är det läge att plocka fram spikpistolen.

ANNONS

Backlunds dunderspik: Hudiksvall

Hudiksvall är i stort behov av tre pinnar ikväll för att haka på i toppen av tabellen. Spelet såg bra ut senast trots förlusten och Piteå kommer få det svårt att sätta stopp för “Hudiks” fartfyllda offensiv.

Backlunds skrällbud: Karlskoga

Brynäs kan säkra en finalplats och vill sannerligen slippa en ny resa till de värmländska skogarna. Att BIF är favoriter råder det inget snack om men när deras förmåga överskattas bland tipparna måste värdet till höger med.

Klicka här för att följa våra tipsförslag

324 rader

1. Rögle - Växjö 1x2

2. Brynäs - BIK Karlskoga 1x2

3. Väsby - Kristianstad 1x2

4. Halmstad - Vimmerby x2

5. Piteå - Hudiksvall 2

6. Aalborg - Esbjerg 1x

7. Fischtown - München 1x2

8. Klagenfurt - Salzburg 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.