HockeyNews
PLUS

Backlund: Florida fördel mot Rangers

PP
Bob Dechiara/Bildbyrån

Publicerad: 24 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Dubbla semifinaler från NHL och Tjeckien pryder “fredagens Powerplay” ihop med en slutspelstrid från AHL. Rond två i Madison Square Garden samt Sverige -Tjeckien och Kanada - Schweiz bjuder alla på varsin spännande head-to-head. När finalisterna i VM har korats rundas kupongen av med match 2 i den västra konferensfinalen. Nu kör vi!

Spelstopp: 00:59

1. New York Rangers - Florida 2

Serverad av Gustav Forsling gav Matthew Tkachuk Florida ledningen i slutet av den första akten. En ledning som Panthers sedan försvarade skickligt genom att trycka tillbaka Rangers i den egna tredjedelen och när värdarna väl tog sig ur pressen var mittzonen oftast stängd. Efter en mållös mittakt slog Verhaeghe spiken i kistan med fyra minuter kvar av matchen innan Bennett la in 3-0 i öppen målbur. Peter Laviolette har haft en hel del att fundera över, för lyckas inte Rangers få igång offensiven och sitt powerplay i den andra ronden, blir det en brant uppförsbacke när två matcher på resande tass väntar. Måla från höger i Madison Square Garden.

2. Chris Kreider - Carter Verhaeghe X

Med ett hattrick i match 6 mot Carolina säkrade Chris Kreider Rangers avancemang. Men någon lycka i den första konferens-finalen hade varken jänkaren eller hans lagkamrater som alla lämnade isen mållösa. Bättre gick det för duellanten Carter Verhaeghe, som gjorde Floridas 2-0-strut i den första ronden. Med sju mål vardera i slutspelet och stabila underliggande siffror känns denna head-to-head tuff att sia om på förhand och lösningen blir att kryssa för samtliga rutor.

3. Grand Rapids - Milwaukee 2

Efter att ha visat vägen i match 2, där Milwaukee var det bättre laget, tog Yegor Afanasiev Admirals på ryggen i Van Andel Arena. I matchinledningen gav ryssen gästerna ledningen och innan pausvila small det på nytt efter Grand Rapids 1-1-strut. Mittakten var mållös och i den tredje kvitterade värdarna och matchen gick till förlängning. Väl där fullbordade Afanasiev sitt hattrick (3-2) och med två raka viktorior har Milwaukee möjligheten att säkra den sista semifinalplatsen i match 4. Tvåan tar täten på bongen men då Griffins lär sälja sig dyrt i hemmaborgen slår ettan följe.

4. Sverige - Tjeckien 1

Emil Larmi gjorde livet surt för de svenska stjärnorna som skapade mängder av chanser. Men i slutet av den tredje akten överlistade Rasmus Dahlin Växjö-keepern och efter en sen finsk kvittering hade den svenska stjärnbacken ett finger med i Joel Eriksson Eks avgörande i förlängning (2-1). Målsnålt var det även mellan Tjeckien - USA och Pavel Zachas matchavgörande 1-0-mål i mittakten var knappast hans snyggaste i karriären. I kvarten hade värdarna ett massivt stöd av hemmapubliken och så kommer fallet vara även under lördagen i O2 Arena. Ettan är förstavalet men här känns det dumt att snåla med tecken.

5. André Burakovsky - Martin Necas X

André Burakovsky målade fyra gånger under gruppspelet men i kvartsfinalen blev det inga mål för svensken. Martin Necas, som anslöt till tjeckerna i slutet av gruppspelet efter Carolinas uttåg mot Rangers, hade inte heller någon lycka i sin kvartsfinal och efter tre spelade matcher står han på noll gjorda mål. Båda lagen spelade ett tajt försvarsspel i respektive kvartsfinal och givet att det troligaste scenariot är att båda lämnar isen mållösa får krysset stå på egna ben.

6. Kanada - Schweiz X

Med två snabba baljor tog Kanada ett stadigt grepp om taktpinnen mot Slovakien som de sedan aldrig släppte taget om. Segersiffrorna blev 6-3 och likt i kvartsfinalen får “Lönnlöven” axla favoritskapet även i semifinalen. Schweiz tog revansch på tyskarna som slog ut de rödvita ur fjolårets kvartsfinal. Patrick Fischers mannar stod åter för en stabil insats och Nico Hischiers 2-0-strut i slutet av den första perioden blev matchavgörande (3-1). 2018 var senast schweizarna spelade semifinal och då slog man Kanada med 3-2. En tuff bedrift att upprepa men i jakten på storkovan ska X2 jobbas in.

7. Connor Bedard - Nico Hischier X

Nico Hischier har tagit ett stort ansvar i Schweiz-offensiv och kvartsfinalen mot Tyskland var inget undantag. Devils-kaptenen hängde där och då sjätte påsen i mästerskapet. Connor Bedard toppade skytteligan med fem fullträffar efter tre omgångar men efter den flygande starten har målproduktionen stannat av. Ett resultat av allt mindre förtroende av André Tourigny som hade superlöftet uppsatt som extraforward i kvartsfinalen mot Slovakien. Ska utgångskrysset garderas, så är det åt höger det lutar.

8. Dallas - Edmonton 1

Efter en mållös första akt gav Draisaitl och Hyman Edmonton en tvåmålsledning i den andra perioden. Men Dallas vek inte ner sig och med sin andra fullträff för kvällen i slutminuterna såg Tyler Seguin till att matchen gick till förlängning. En utdragen sådan som först i början av den femte perioden fick ett avgörande när Connor McDavid sköt segern till Oilers (3-2). Stars saknade alltjämt skadade Hintz och Hakanpää i den första jämna ronden och förhoppningen är att i vart fall en av dem ska kunna vara med till rond två. Mot Colorado i kvarten visade Dallas att de inte står och faller med ett par manfall och på en kupong med flera tajta bataljer singlas ettan i American Airlines Center.

Backlunds dunderspik: Dallas

Trots ett par skador drog Dallas jämnt med Edmonton i den första fajten som hade kunnat gå åt bägge håll. Med ett djup i spelartruppen som få lag i ligan kan matcha, är ettan är en sund spik på denna tajta kupong.

Backlunds skrällbud: Schweiz

Senast lagen mötte varandra i en semifinal var det Schweiz som drog det längsta strået. Denna gång är det kanadensiska laget bättre men så är även de rödvita som inte bör underskattas. Finfin tvåa.

Klicka här för att följa våra tipsförslag

324 rader

1. NY Rangers - Florida 1x2

2. C.Kreider - C.Verhaeghe 1x2

3. Grand Rapids - Milwaukee 12

4. Sverige - Tjeckien 1x2

5. A.Burakovsky - M.Necas x

6. Kanada - Schweiz 1x2

7. C.Bedard - N.Hischier x2

8. Dallas - Edmonton 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!