HockeyNews
PLUS

Backlund: Edmonton kniper Game 7

PP Mcdavid
Mark J. Rebilas/Bildbyrån

Publicerad: 20 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Den sista Conference-finalisten ska koras. Edmonton lyckades svara upp med en femetta senast och är att betrakta som favoriter trots bortais. Jag tror att de pallar för trycket, och drar därtill en lans för både Milwaukee och Kazakstan. Sammantaget ger trippeln en bit över 7 gånger degen. Let’s go!

Spelstopp: 20:19

Kazakstan - Polen: 1 @ 1,62

Vi har nått fram till den avslutande akten för dessa två nationer i Grupp B. Inför densamma vet vi att ett av manskapen kommer att lämna isen med hängande huvuden och med vetskapen om att det blir spel i B-VM kommande säsong. För Polen är det bara full fart framåt som gäller. Segern måste komma efter ordinarie tid, vilket innebär att förbundskapten Kalaber måste plocka keepern även om vi skulle ha likaläge i slutskedet.

Kazakstan har nämligen tre pinnar med sig från den inledande seger mot Frankrike. Polackerna löste “bara” en i sin premiärmatch mot Lettland. Att de rödvita med sitt högst begränsade offensiva artilleri ska hitta luckor i ett välorganiserat kazakiskt försvar känns föga troligt. Det känns konstigt att säga efter att USA precis har tvålat dit Galym Mambetaliyevs mannar med 10-1, men räkna med att laget sparade krut till denna vitala drabbning.

Den som väntar sig hockeygodis och målfyrverkeri har ingen anledning att vända blicken mot Ostrava. Däremot kommer det att finnas gott om kamp och känslor. Jag ser det gynna Kazakstan och tror att de skickar ned motståndet i avgrunden. Ettan klickas till 1,62!

Spel: 1 @ 1,62

Tävling: VM

Plats: Ostravár Arena

Tid: 20:20

TV: Viaplay

Milwaukee - Grand Rapids: Hemmaseger @ 2,15

I AHL:s Central-final har vi haft ett fem dagar långt uppehåll sedan den inledande akten. Där drog Grand Rapids det längsta strået med hjälp av en hiskelig effektivitet. Bland de fyra kassarna på 14 skott ingick visserligen ett i öppen bur. Likväl var känslan att Griffins kom undan med blotta förskräckelsen. Jonathan Berggren, Albert Johansson och William Wallinder noterades samtliga i poängprotokollet. Trion överglänstes dock av den forna Rögle-gubben Marco Kasper (1+2).

Milwaukee då? Insatsen i 2-4-torsken var det inget större fel på. Zachary L’Heureux och Juuso Pärssinen visade att samspelet dem emellan fortsatt håller högsta klass, men dessvärre läckte det bakåt. Erfarne Troy Grosenick var nödlösningen som stod pall när den tänkta ettan Askarov hade stora problem i den gångna matchserien mot Texas, men som inte räckte till i match ett. Kanske är det läge att byta tillbaka.

Med vassa herrar som ovan nämnde Pärssinen och Philip Tomasino, som spenderat en stor del av säsongen i NHL, är hemmahörande Admirals att betrakta som favoriter. Rak hemmaviktoria liras till fina 2,15.

Spel: Hemmaseger @ 2,15

Tävling: AHL

Plats: UW-Milwaukee Panther Arena

Tid: 02:00

TV: -

Vancouver - Edmonton: Bortaseger @ 2,05

Allting som fungerade för Vancouver när de skaffade matchboll på hemmais, fungerade inte alls ett par dagar senare när de skulle slå spiken i Oilers kista. Silovs var skakig i 1-5-förlusten och det blir inte tal om någon återkomst för Thatcher Demko här i avgörandet. Att kasta in Casey DeSmith, som har petats av den egentliga tredjekeeper, känns dock som ett misstag.

Sägas bör också att Edmonton tog sig i kragen och presterade på en betydligt högre nivå. Stuart Skinner visade att vilan gjort honom gott medan Connor McDavid mer eller mindre personligen såg till att Stanley Cup-drömmen lever. Tre pinnar (0+3) från superstjärnans sticka har i detta slutspel varit så gott som förenat med seger. Oilers är det klart mest framtunga laget som finns kvar i diskussionerna. Det har både för- och nackdelar.

I Game 7 brukar marginalerna vara små och individuella prestationer tenderar att fälla avgörandet. Det får mig att vikta ännu mer mot EDM-sidan. Knoblauchs killar är snäppet vassare och trots ett litet dropp är 2,05 fortsatt ett utsökt pris på den raka tvåan.

Spel: Bortaseger @ 2,05

Tävling: NHL

Plats: Rogers Arena

Tid: 03:10

TV: Viaplay

Trippeln

Kazakstan - Polen: 1 @ 1,62

Milwaukee - Grand Rapids: Hemmaseger @ 2,15

Vancouver - Edmonton: Bortaseger @ 2,05

Totalt odds: 7,16

Klicka här för att följa våra tipsförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!