HockeyNews
PLUS

Backlund: Djurgården står inför en svår uppgift

PP Brynäs
Jens Carlsson/Bildbyrån

Publicerad: 23 april 2024

FacebookXWhatsApp

På tisdagens Powerplay har Brynäs möjligheten att säkra SHL-avancemanget och Finnkampen har hittat till Saab Arena. Finaler spelas i NL, Metal Ligaen, EHL och DEL innan två NHL-åttondelar rundar av kupongen innan natten blir till dag. Notera spelstoppet!

Spelstopp: 17:59

1. Djurgården - Brynäs 2

Djurgården står inför en uppgift som inget lag i svensk hockey har lyckats med tidigare. Att vända ett 0-3-underläge och så som de tre första matcherna har sett ut är det inte mycket som talar för stockholmarna. Wiktor Nilsson har troligen spelat färdigt för säsongen efter huvudtacklingen på Simon Bertilsson och med pucktapp på fel ställen blev DIF hårt straffade av Bryns skickliga offensiv i 3-6-förlusten senast. Brynäs är numret större än Djurgården över hela banan och tvåan spikas på Hovet trots att det lär bli ett värdemässigt kallt tecken.

2. Sverige - Finland 1

Träningslandskamperna inför VM-turneringen mot Finland fortsätter denna vecka på svensk mark. De två första dusterna på andra sidan Östersjön delades broderligt med en seger vardera efter att tidigare Oskarshamn-spelaren, Ahti Oksanen, avgjorde för Finland i fredags kväll (2-1 efter förlängning). Spelmässigt har det varit två jämna tillställningar och det finns ingen anledning att tro att kvällens match i Saab Arena ska bli någonting annat. Med hemmaplansfördel är ettan första tecknet som plitas ned på bongen tätt följd av tvåan.

3. Lausanne - ZSC Lions X

Vi lämnar vårt avlånga land och kastar oss in i hetluften när det har blivit dags för match 4 i det schweiziska finalspelet. ZSC Lions har 2-1 i matcher efter att ha visat upp ett imponerande försvarsspel senast där Lausannes offensiva pjäser hölls på utsidan stora delar i 4-2-segern. Sett över tre matcher har det varit tajt och senast det begav sig i Vaudoise aréna var det Lausanne som imponerade mest. Med hemmapublikens stöd i ryggen ska inte LHC skrivas av och jag målar med den breda penseln från vänster till höger.

4. Esbjerg - Sönderjyske 1

Det var uppdukat för fest i Sydjysk Sparekasse Arena men något guldfirande blev det inte för Sönderjyske som brände första försöket att serva hem finalserien i danska Metal Ligaen. Den ljusblåa läktaren fick istället se Philip Schultz göra dubbla kassar för Esberg som vann med 5-2 som inför match 6 fortsatt spelar med kniven mot strupen. Resultatmässigt har det varit en jämn final men sett till spelet är det fördel Sönderjyske. Med hyfsat korrekta streck får ettan sällskap av både krysset och tvåan.

5. Storhamar - Vålerenga 1

Goda råd är dyra för Vålerenga som befinner sig i ett 1-3-underläge i finalserien efter två raka nederlag. Bedriften i match 2 lyckades inte “Enga” upprepa när det i match 4 på nytt begav sig inför fullt hus i Jordal Amfi. Istället var det Storhamar som demonstrerade ett skolboksexempel i hur man spelar på en ledning och tillät Vålerenga endast komma till tre avslut på mål i jakt på en kvittering i slutperioden (2-4). Storhamar tycks klara av att axla det stora favoritskapet och med det kompletterande krysset bör matchen i CC Amfi rättas med grön bock.

6. Eisbären Berlin - Fischtown X

Eisbären Berlin har skaffat sig ett fint utgångsläge i finalserien inför match 4. Det efter att Yannick Veilleux avgjorde den längsta finalmatchen i DEL:s historia med sitt 2-1-mål som innebär att "Isbjörnarna" leder matchserien med samma siffror. En tung förlust för Fischtown som hade det kämpigt senast det begav sig i Mercedes-Benz Arena. Med dubbla förluster i bagaget är det dock troligt att Fischtowns förmåga underskattas av tipparna och jag är inte sen att gardera utgångsettan så långt det bara går.

7. New York Rangers - Washington 1

På andra sidan Atlanten drog slutspelet i världens bästa liga igång under helgen och New York Rangers fick exakt den starten som de hade önskat. Efter en mållös första period där båda lagen kände på varandra vispade slagskämpen Matt Rempe in 1-0 till Rangers i upptakten av andra perioden. Ett mål som fick fart på både fansen och lagkamraterna. Två minuter senare hade Rangers 3-0 på tavlan och det blev ett för stort underläge för Washington att ta ikapp (1-4). Alexander Ovechkin kommer behöva vara mer involverad i spelet om utgången ska bli en annan i match 2 men chanslösa likt strecken antyder är Capitals inte. 1X2.

8. Florida - Tampa Bay 1

Kampen om Florida var en av de andra åttondelarna som drog igång under söndagskvällen och det var en häftig inramning i Amerant Bank Arena. Det röda havet fick jubla tidigt i matchen efter att Gustav Forsling serverat Sam Reinhart som sköt 1-0 efter dryga sex minuter. Tampa kvitterade i slutet av perioden och stod upp bra. Men när Panthers tryckte på gasen i tredje perioden kunde inte Andrei Vasilevsky stå emot och Matthew Tkachuks 3-1-strut satte punkt för den första ronden. Med sin breda trupp imponerade Florida och med samma fart ikväll får Tampa det kämpigt att hänga med. Spiketta om den håller sig kvar kring 50-55 procent.

Backlunds dunderspik: Brynäs

Frågan är inte längre om utan när Brynäs löser avancemanget till SHL. Med spelmässigt övertag på samtliga positioner och farten uppe är känslan att det blir redan under tisdagen.

Backlunds skrällbud: Washington

NY Rangers imponerade i den första ronden samtidigt som Alexander Ovechkin och company inte riktigt nådde upp i nivå. En sämre insats motiverar dock inte den överstreckade ettan i Madison Square Garden.

Klicka här för att följa våra tipsförslag

324 rader

1. Djurgården - Brynäs 2

2. Sverige - Finland 12

3. Lausanne - ZSC Lions 1x2

4. Esbjerg - Sönderjyske 1x2

5. Storhamar - Vålerenga 1x

6. Eisbären - Fischtown 1x2

7. NY Rangers - Washington 1x2

8. Florida - Tampa Bay 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)