HockeyNews
PLUS

Backens galna dygn: ”Kom som en chock”

Stefan Milosevic
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 11:10

FacebookXWhatsApp

BIK Karlskogas Stefan Milosevic, 20, har ett par galna dygn bakom sig.
Nu berättar backen om succédebuten i Skellefteå och hur framtidstankarna går.
– Jag bara njuter och tar till mig av allt som går, säger han till Hockeynews.

ANNONS

Så sent som i tisdags agerade han försvarschef när BIK Karlskoga slog Djurgården på Hovet. På onsdagsmorgonen fick Stefan Milosevic, 20, beskedet att han skulle packa sina saker och åka till Skellefteå som behövde förstärkning i skadekrisen.

Sagt och gjort – 24 timmar senare kastades han rakt in i hetluften och imponerade stort när Skellefteå vann med 4–0 mot Växjö. Den tidigare Frölundatalangen spelade över 16 minuter och hyllades i TV4:s studio efteråt.

– Jag hann egentligen bara med en morgonvärmning, så det var verkligen pang på. Det var bara ut och göra sin grej, säger Stefan Milosevic och fortsätter:

– Det kändes väldigt bra. Jag gick ut och smällde på redan i första bytet och fick självförtroende av det. Spelet med puck kommer automatiskt när man gör de lätta grejerna. Jag är nöjd.

Vad tänkte du när du fick beskedet att Skellefteå hade ringt?

– Det kom som en chock först, men det känns så klart jättebra. Det är riktigt roligt. Jag bara njuter och tar till mig av allt som går.

Lånet gäller först och främst till och med tisdag, men fortsätter 20-åringen så här är chansen nog rätt stor att han är en permanent SHL-spelare inom kort.

– Jag vet inte. Det får du nog fråga sportcheferna i respektive klubbar om. Det jag hört är att det är till och med tisdag, så det är väl så det ser ut just nu, säger han.

De kanske får köpa loss dig helt enkelt?

– Jag vet inte, det får du ta med dem, säger han med ett skratt innan han fortsätter:

– Det var kul att de ville låna in mig och se vad jag går för. Jag gör bara mitt bästa.

Vad vill du själv?

– Man vill ju spela så högt upp som man kan. Men samtidigt ska man inte bara vara där för att vara där, man ska kunna tillföra något också. Jag trivs grymt bra i Karlskoga och vi har ett grymt lag där, men vi får ta det som det kommer.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln