Beskedet kring backen: ”Skulle måla några ägg”

Tom Nilsson
ANNONS

Publicerad: 30 mars 2024

Frölundas Tom Nilsson tvingades sy efter en kollision med Leksands Justin Kloos senast.
I lördagens drabbning tvingades backen utgå skadad i slutet av den första perioden.
– Han sätter familjen först och de skulle tydligen måla några ägg, så han har fullt upp med det, sa Roger Rönnberg skämtsamt.

ANNONS

Frölundas Tom Nilsson kolliderade med Leksands Justin Kloos i torsdags och tvingades sy sex stygn efter smällen.

– Det var inget fult, mer en kollision. Det kändes som att mitt visir tog på kinden och lite oturligt slog upp ett sår, sa backen efter matchen senast.

Inför lördagens match saknades Justin Kloos i Leksand och i slutet av den första perioden tvingades även Tom Nilsson kasta in handduken, dock inte på grund av smällen senast. Backen gjorde i stället illa foten och kom aldrig åter i spel.

Efteråt ger tränaren Roger Rönnberg ett kort och tydligt besked på frågan hur det gick med Tom NilssoN:

– Det gick bra.

Bra?

– Han sätter familjen först och de skulle tydligen måla några ägg, så han har fullt upp med det.

Frölunda tog ledningen genom Jere Innala efter en tavla av Leksands Filip Larsson i den första perioden. Efter två minuters spel i den andra perioden kvitterade Oskar Lang i powerplay, men Isac Born skulle snabbt återställa ordningen för Frölundas del.

Kort senare slog Jere Innala till med sitt andra mål när han tog tillvara på en tveksam retur från Filip Larsson. Därefter prickade Christian Folin in 4–1 från blå, hans första slutspelsmål i Frölundatröjan.

Leksand reducerade i powerplay genom Oskar Lang med tre minuter kvar att spela, men närmre än så kom masarna inte. I stället kunde Noah Hasa fastställa slutresultatet till 5–2 i tom bur.

Frölunda har nu skaffat sig matchboll i matchserien inför match sex på måndag.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.