HockeyNews
PLUS

Backen skriver långtidskontrakt med Mora

(8830) Viktor Amnér
Bildbyrån

Publicerad: 28 maj 2019

FacebookXWhatsApp

Anbud fanns från andra klubbar men Mora-backen Viktor Amnér väljer att skriva på ett långtidskontrakt med klubben han tillhört de tre senaste säsongerna.

– Jag trivs ju helt underbart bra här i Mora och jag är stolt över att representera Mora flera år framåt, säger han i ett pressmeddelande.

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

Viktor Amnér kom upp i Moras A-lag redan säsongen 2007/2008 när laget spelade i SHL. Han gjorde sedan tre säsonger som ordinarie i klubben innan han lämnade för Troja/Ljungby. Efter sejourer i bland annat Leksand och Luleå återvände han sedan till Mora i slutet av säsongen 2016/2017. Sedan dess har han, med undantag för en väldigt kort lånesejour i Örebro, varit klubben trogen fram till dags dato. 

Efter att Mora åkte ur SHL har anbud funnits från andra klubbar, men nu står det alltså klart att Amnér stannar i klubben. Mora meddelar i ett pressmeddelande att backen skrivit på ett långtidskontrakt som sträcker sig över de fyra kommande säsongerna, fram till 2022/2023.

– Vi är otroligt glada över att Viktor valt att stanna hos oss. Han tog rejäla kliv förra säsongen och etablerade sig verkligen i SHL. Vi tror och hoppas att han kan ta ytterligare kliv kommande säsong och att han dessutom valt att skriva ett så långt kontrakt visar verkligen att han tror på det vi gör och vår plan framåt, säger Moratränaren Jeff Jakobs i pressmeddelandet. 

Den gångna säsongen spelade Viktor Amnér 51 matcher, på vilka han gjorde 17 poäng. Totalt har det blivit 250 matcher i Mora-tröjan.

– Jag trivs ju helt underbart bra här i Mora och jag är stolt över att representera Mora flera år framåt. Jag är glad att vi kommit överens och det ska bli jäkligt spännande och roligt. Självklart vill jag spela upp Mora så fort som möjligt i SHL, säger 30-åringen i pressmeddelandet.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!