HockeyNews
PLUS

Back klar för Modo – som förstärker organisationen

Tobias Winberg/Henrik Gradin
Foto: HIFK & Mattias Persson.

Publicerad: 27 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Modo har gjort klart med sitt första nyförvärv inför kommande säsong.
Den finske backen Tobias Winberg har skrivit på för två år.
Klubben meddelar dessutom att de utökar den sportsliga organisationen.

SHL-nykomlingen Modo hamnade i ingenmansland och säsongen är därmed över sedan ett par veckor tillbaka.

Nu börjar det hända grejer inför nästa säsong och på onsdagen presenterade Modo flera nyheter under en livesändning. Bland annat väljer klubben att utöka den sportsliga organisationen och ge sportchefen Henrik Gradin understöd i sportchefsarbetet.

I ett led av detta meddelar klubbens vd att en assisterande sportchef kommer att anställas framöver. Den rekryteringen påbörjas nu.

– Vi har en sportchef som är väldigt duktig på scouting, men som får lite för lite tid för att vare ute och scouta spelare. Vi vill gärna att Henrik ska utnyttja sin erfarenhet och kunskap och vara ute och titta på mer spelare. Då krävs det med resurser här hemma för att täcka upp när han inte är här, säger klubben vd Johan Widebro i Modo Channel.

Därtill meddelar Modo att en övergripande utvecklingschef kommer att tillsättas.

Under klubbens livesändning presenterades också klubbens första nyförvärv inför kommande säsong. Det rör sig om den finske landslagsbacken Tobias Winberg som har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Tobias är en stabil tvåvägsback som har sina styrkor i defensiven. Han är ambitiös och har som mål att vara en del av det finska landslaget och spela VM. Han är fortfarande ung och vi tror att han har sina bästa år framför sig, säger sportchefen Henrik Gradin i en kommentar.

Tobias Winberg ansluter närmast från JYP i den finska högstaligan, där han den gångna säsongen stod för 15 poäng på 56 matcher.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)