HockeyNews
PLUS

"Axelsson och Klasen kommer inte bli bättre"

Johan Garpenlöv
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 08:46

FacebookXWhatsApp

Den förre Djurgårdstränaren Johan Garpenlöv är nybliven expert på Radiosporten.

Från att ha legat lågt med uttalanden om Djurgården efter att ha fått sparken tar han nu klivet in i en ny roll med åsikter om sin förra klubb.

Och han pekar ut det lag som han tycker har inlett Hockeyallsvenskan bäst.

ANNONS

I torsdags kväll gjorde Johan Garpenlöv sin första match som ny hockeyexpert på Radiosporten där han ersätter Per Svartvadet. Garpenlöv och kommentatorn Magnus Wahlman tog hand om SHL-mötet mellan Linköping och Färjestad.

För det tidigare förbundskaptenen och Djurgårdstränaren Johan Garpenlöv kommer det också att bli en del allsvensk hockey att tycka till om som expert.

– Jag vet inte hur många matcher det blir. Man har alla delar i hockeyn, så jag gissar att det kommer att bli nån allsvensk match som de anser är viktig. Får vi se vilka jag blir expert på, säger Garpenlöv till Hockeynews.

Garpenlöv hyllar Lövens start

Han har ett stort Djurgårdshjärta, men får försöka hålla sig neutral och objektiv när det handlar om att bedöma det han ser i Hockeyallsvenskan.

Vilka tror du går upp till SHL?

– Det är tidigt än så länge, men av det lilla jag har sett av det så tycker jag att Björklöven ser bra ut och kanske har spelat den bästa hockeyn så här långt. Det är alltid en lång säsong och det kommer att hända mycket i trupperna och så vidare, men som svar på din fråga tycker jag att Björklöven ser vassast ut just nu, säger Garpenlöv.

ANNONS

Annat lät det förstås våren 2023 då han var Djurgårdstränare och gjorde upp med Björklöven i slutspelet. Det var i en intervju med Hockeynews som han kallade den dåvarande Björklöven-centern Fredric Weigel – nu i Djurgården – för chihuahua.

Tycker till om DIF i egenskap av expert

Efter att ha varit förbundskapten för Tre Kronor mellan 2019 och VM 2022 tog han över som huvudtränare i Djurgården den 28 november 2022 då Joakim Fagervall fick sparken. Mindre än ett år senare, i början av november 2023, blev det Garpenlöv som fick sparken av Djurgården och Michael Holmqvist ledde laget säsongen ut.

I sin nya roll som expert på Radiosporten kan Johan Garpenlöv kommentera Djurgården utifrån sett.

– De har gjort en riktningsförändring. Det är många nya människor i organisationen på alla poster egentligen. De förändrar i stommen i laget, vem som leder laget, och alla de här sakerna är jättebra för Djurgården tycker jag. Det är det som Djurgården har behövt, säger Garpenlöv.

Djurgården har ny ordförande i Rikard Josefson, ny vd i Matthias Sånemyr, ny sportsligt ansvarig i Niklas Wikegård och Robert Kimby är ny huvudtränare.

ANNONS

– Sedan är det alltid så att det kommer att ta tid innan allting kittar ihop och man får ihop allting. Det viktigaste för Djurgården den här säsongen, att vara ett topplag, men att spela sin bästa hockey i slutet och göra resan. Det känns som man har ett lag som kan vara bättre i ett slutspel än i en grundserie, säger Garpenlöv som ledde till den hockeyallsvenskan finalen mot Modo 2023.

"Axelsson och Klasen kommer inte bli bättre"

Djurgården har nu en bredare och större trupp än tidigare och juniorer som Arvid Bergström, Victor Eklund, Linus Eriksson och Melvin Wersäll medan Anton Frondell och några till bultar på porten till A-laget.

– Killarna som står på tur, det var lite så när jag kom in i Djurgården när vi hade Liam Öhgren, Noah Östlund, (Jonathan) Lekkerimäki, det är där du har utvecklingspotentialen i laget. De spelarna måste få istid och utvecklas under säsongen. Det är det som kommer att göra Djurgården bättre i slutet. Dick Axelsson och Klasen och Rensfeldt och Brodin och de här kommer inte att bli bättre under säsongen. Vi får vara glada om de spelar uppe på den nivå de ska göra. Där ser man ingen utveckling utan upp på samma nivå som man förväntar sig att de ska spela på. Det är utmaningen där, säger Johan Garpenlöv.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln