HockeyNews
PLUS

Axelsson knäskadad – så säger DIF om läget

Dick Axelsson
Foto: Bildbyrån / TV4
ANNONS

Publicerad: Idag 16:35

FacebookXWhatsApp

Dick Axelsson rivstartade säsongen, men åkte sedan på en knäskada i matchen mot Kalmar.

Idag har det gått två veckor sedan smällen.

ANNONS

Fem mål och tre assist på åtta matcher. Dick Axelsson fick en pangstart på sin comeback i Djurgården efter ett drygt år utan ishockey.

Men mot Kalmar den 11 oktober fick han tidigt en smäll mot knäet vilket gjorde att han fick problem. Senare i den matchen trasslade han in sig i en motståndare och när han inte klarade att hålla sig på benen i den situationen dömdes han i efterhand för diving och bötfälldes med 5 000 kronor.

Borta sedan snart två veckor

Sedan dess har 37-årige Dick Axelsson inte kunnat spela. Han har fått en prognos som säger frånvaro på mellan en till fyra veckor.

Idag då Djurgården tar emot Björklöven har det gått två veckor. Han missade Djurgårdens möte med Almtuna i fredags och Mora under onsdagen. Och det är oklart när Axelsson kan vara tillbaka i spel. Djurgårdstränaren Robert Kimby vet inte så mycket i nuläget.

– Inte mer än att han inte är i träning än. Jag vet faktiskt inte exakt hur länge. Det var nån form av smäll på ligament, säger Kimby till Hockeynews.

Missar troligen fyra matcher till

Djurgården får klara sig utan Dick Axelsson i laget även mot Löven.

– Det kommer inte att vara flera månader, men han kommer inte att få spela den här veckan, säger Robert Kimby.

Sannolikt missar Dick Axelsson de fyra kvarvarande matcherna fram till uppehållet som är efter hemmamatchen mot Vimmerby den 3 november. Därefter har Djurgården spelledigt i tio dagar fram till bortamötet med Kalmar den 13 november. Kanske är "Dicken" tillbaka i spel då.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln