HockeyNews
PLUS

Klart: SSK lånar back från HV71

Olle Strandell
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 12:26

FacebookXWhatsApp

HV71 lånar ut backen Olle Strandell till Södertälje. Nyheten bekräftades vid 14-tiden av de två klubbarna.
– Vi har tuff konkurrens på backsidan och Olle behöver spela matcher, säger HV71:s general manager Chris Abbott.

ANNONS

Olle Strandell lämnar HV71 och SHL. Nu blir det spel i Hockeyallsvenskan igen – för Södertälje. Hockeynews uppgifter har nu bekräftats av de två klubbarna. Lånet gäller i två veckor, vilket innebär att Strandell spelar de kommande fem veckorna med SSK.

För SSK:s del handlar det inte bara om att förstärka med en skicklig back, som Georgsson varit ute efter tidigare, utan också i ett kortsiktigt perspektiv fylla på truppen då backen Ludvig Hedström blivit skadad och kan missa några matcher framöver.
– Med Ludde skadad så passar det bra för oss att ta in Olle under två veckor framöver. Vi får chansen att titta lite närmare på honom och vi får in en back för att upprätthålla konkurrensnivån i truppen. Olle har visat att han är en bra back på denna nivå tidigare men hade en strulig fjolårssäsong. Vi är tacksamma att HV är behjälpliga med denna utlåning och ser fram emot att stifta bekantskap med Olle i SSK-tröjan, säger sportchefen Emil Georgsson till klubbens hemsida.

Hockeynews har tidigare rapporterat om SSK:s intresse för Olle Strandell, vilket funnits där sedan förra säsongen. Nu har det sedan en tid varit klart att han ska lämna HV71, och nu kom alla parter överens.
– Vi har tuff konkurrens på backsidan och Olle behöver spela matcher. Därför är det bra att vi kunde hitta lösningen med Södertälje och där får Olle istid, säger Chris Abbott, general manager i HV71 till sin klubbs hemsida.

Enligt Hockeynews uppgifter kan övergången komma att göras permanent längre fram. Syftet med lånet ska vara att parterna får känna på varandra, med intentionen att det ska bli en övergång för resten av säsongen.

Strandell har dessutom varit skadad och missade en stor del av förra säsongen då han tvingades till en axeloperation, men har kommit tillbaka och spelat träningsmatcher inför den här säsongen. I konkurrensen i HV71 har han dock hamnat längst ner i hierarkin där.

Strandell spelade bara 12 matcher för HV71 förra säsongen, men innan dess blev det 28 poäng på 51 matcher för Mora.

SSK:s kommande fem matcher är Almtuna hemma (onsdag), Västerås borta (fredag), Djurgården hemma (9 oktober), Karlskoga borta (11 oktober) och Kalmar borta (16 oktober).

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln