HockeyNews
PLUS

Avslöjar: Storklubben vill värva Petersson

Andre Petersson
David Wreland/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 2 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

Expressen kunde under fredagen avslöja att HV71 och André Petersson träffats för ett möte i Husqvarna Garden. Nu kan Hockeynews berätta att den schweiziska storklubben Bern rycker i 33-åringen.

ANNONS

Det har varit minst sagt infekterat mellan André Petersson och HV71 de senaste dagarna. Det var efter att hans agent Aljoša Pilko gjort ett utspel mot HV71:s sportchef Chris Abbott som situationen eskalerade.

– Mitt råd är att André inte spelar i HV71 under sitt sista år på kontraktet utan en ordentlig förlängning, sa agenten Aljoša Pilko till Hockeynews.

När André Petersson sedan inte dök upp på HV71:s återsamling och truppen senare informerades om att forwarden inte kommer att återvända till HV71 började spekulationerna om framtiden ta fart.

På fredagen kom Expressen med uppgifter om att parterna träffats och haft ett möte om framtiden. André Petersson, ska enligt tidningen ha setts till Husqvarna Garden för ett möte med sportchefen Chris Abbott.

– Jag har inga kommentarer till något som rör André, säger Abbott till sajten.

Nu kan Hockeynews avslöja att den schweiziska storklubben Bern rycker i den skicklige forwarden. Enligt källor vill klubben värva André Petersson och erbjuda honom ett lukrativt kontrakt och roll.

André Petersson har dock nio månader kvar på sitt ursprungliga kontrakt med HV71 och för att klubben ska släppa honom behöver först HV71 och André Petersson komma överens om att bryta kontraktet, alternativt att Bern får köpa ut honom för en transfersumma.

I Bern återfinns sedan tidigare svenskarna Adam Reideborn, Anton Lindholm, Patrik Nemeth och Victor Ejdsell.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln