HockeyNews
PLUS

Avslöjar: Mora jagar NHL-stjärnans bror

Mora IK
Foto: Liiga/Bildbyrån

Publicerad: 14 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Brodern Teuvo Teräväinen är stjärna i Carolina Hurricanes i NHL.
Nu kan lillebror Eero Teräväinen hamna i Sverige. Hockeynews kan avslöja att Mora visar konkret intresse av att knyta till sig backen.
– Jag förstår hur ni har gjort kopplingen, säger sportchefen Andreas Hägglund.

Precis som varje år tappar Mora sina bästa spelare till större klubbar, inget undantag den här säsongen.

Redan nu står det klart att nio spelare lämnar för nya uppdrag och klubben har åkt på käftsmäll efter käftsmäll så här långt under silly season. Så sent som under måndagen blev det klart att publikfavoriten Måns Carlsson lämnar för spel i Modo.

Nu kommer dock lite positiva nyheter. Enligt uppgifter till Hockeynews jagar Mora den finske backen Eero Teräväinen som spelade i KooKoo den gångna säsongen.

När sportchefen Andreas Hägglund konfronteras med uppgifterna, säger han:

– Jag kan inte säga någonting om det. Jag förstår hur ni har gjort kopplingen, Roope Laavainen och han har väl spelat tillsammans i Finland, säger han fåordigt.

Du vill inte att han spelar i Mora kommande säsong då?

– Jag vill att alla bra spelare spelar i Mora kommande säsong. Men det är ingenting som är nära just nu i alla fall.

Enligt flera av varandra oberoende källor är klubben är väldigt intresserade av att knyta Tereväinen till sig och ser honom som en perfekt ersättare till Joseph Berger som lämnat för spel i Malmö. Tereväinen beskrivs av scouter som en kortväxt men skicklig back med fin skridskoåkning.

25-åringen har kontinuerligt spelat runt 18-20 minuter per match i den finska högstaligan och noterades för totalt 17 poäng på 51 matcher den gångna säsongen. Nu ligger han ute på den svenska marknaden och då är Mora där och hugger.

Och jodå, precis som efternamnet låter så är han lillebror till NHL-stjärnan Teuvo Tereväinen som spelar i Carolina Hurricanes till vardags.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!