HockeyNews
PLUS

Avslöjar: Kovacs i Sverige – nära LHC

Robin Kovacs
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 14 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

Robin Kovacs är kvar hemma i Sverige och ser nu ut att lämna Lausanne trots ett år kvar på kontraktet. Enligt uppgifter till Hockeynews är forwarden i stället nära en flytt till Linköping.
Uppgifter som sportchefen Peter Jakobsson inte vill kommentera.

ANNONS

Under de senaste veckorna har det spekulerats i att Robin Kovacs skulle vara på väg bort från Schweiz och på väg hem till SHL. Först var det Corren som rapporterade att Linköping träffat stjärnan.

Kort senare dementerade Kovacs själv att en flytt hem till SHL skulle vara aktuellt:

– Jag vet inte vad det är för rykten, jag har ett år kvar på mitt kontrakt och försäsongen är bara någon vecka bort, sa han till Hockeynews den 22 juli.

Nu ser han trots allt ut att lämna klubben, enligt Hockeynews uppgifter. Den 27-årige stockholmaren åkte aldrig ner till Schweiz för Lausannes återsamling och har de senaste veckorna synts till i Stockholm.

Källor uppger för Hockeynews att parterna är nära att komma överens om att bryta det sista året på kontraktet. Händer inget oförutsett väntas allting bli klart inom den närmaste tiden.

I schweizisk media bekräftar Lausannes sportchef John Fust att han jobbar på att hitta en ny klubbadress för Robin Kovacs innan säsongsstart.

Enligt vad Hockeynews erfar är Kovacs i stället nära en återkomst till Sverige. Källor uppger att det blir Linköping om det löser sig med Lausanne och att parterna ska vara nära att komma överens.

Sportchefen Peter Jakobsson skriver i ett sms till Hockeynews att han inte vill ge någon kommentar till uppgifterna.

FOTNOT: Hockeynews har sökt Robin Kovacs som bett om att vi ska återkomma.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln