HockeyNews
PLUS

Avslöjar: Dragkamp om SSK:s succéforward

Miikka Pitkänen

Publicerad: 13 april 2024

FacebookXWhatsApp

Finske Miikka Pitkänen kom in sent i Södertälje och gjorde succé – nu ser forwarden ut att bli kvar i Sverige även nästa säsong.
Enligt uppgifter till Hockeynews slåss AIK, Björklöven och Södertälje om 27-åringen.

Sent inför transfer deadline gjorde Södertälje klart med den finske forwarden Miikka Pitkänen från finska Kalpa. På papperet såg det ut som en breddvärvning, men 27-åringen kom in och satte ett starkt avtryck och noterades för totalt tio poäng på tio matcher i SSK-tröjan.

Nu ser han ut att bli kvar i Sverige. Det är ingen hemlighet att Södertälje jobbar hårt för att behålla honom, men nu kan Hockeynews avslöja att klubben får konkurrens från seriekonkurrenterna. Enligt källor jagas finländaren av både AIK och Björklöven som vill knyta spelaren åt sig.

Både AIK och Björklöven är på jakt efter spelare för sina topproller och ser Pitkänen som ett högintressant alternativ. AIK var intresserat redan i februari, men då föll valet på SSK i stället. Pitkänen, som kan spela både center och vinge förväntas ta beslut om framtiden inom kort.

Miikka Pitkänen kom till Södertälje från en stukad tid i Finland, men har tidigare i karriären visat upp fina siffror i den finska högstaligan. Bland annat stod han för 48 poäng på 60 matcher i KooKoo säsongen 18/19.

De senaste säsongerna har poängskörden i Finland minskat drastiskt, men omstarten i Sverige verkar ha gjort gott för självförtroendet.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)