HockeyNews
PLUS

DIF värvar kanadensisk back

Jonny Tychonick
Foto: Omaha Atletics

Publicerad: 5 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Djurgården fortsätter att värva.
På onsdagen presenterade klubben den kanadensiske backen Jonny Tychonick.
– Jonny är en superintressant tvåvägsback som var uppe och nosade på AHL ifjol, säger Djurgårdens sportsligt ansvarige Niklas Wikegård.

Förra veckan blev det klart att Djurgården tappar backen Axel Andersson till Brynäs. Därför har klubben varit på jakt efter en ersättare som är stark i tvåvägsspelet men också kan göra en del poäng.

På onsdagen presenterade klubben den kanadensiske backen Jonny Tychonick, som närmast kommer från spel i Newfoundland Growlers i AHL.

– Jonny är en superintressant tvåvägsback som var uppe och nosade på AHL ifjol. Han är fortfarande väldigt ung och vi ser en stor utvecklingspotential i honom, det känns riktigt spännande att han valt att skriva på för oss, säger Djurgårdens sportsligt ansvarige Niklas Wikegård till klubbens hemsida.

Backen har tidigare ett förflutet på college och stod den här säsongen för 43 poäng på 51 matcher i ECHL. Robert Kimby tycker att han är välscoutad.

– Ja, vi har sett en rörlig back som är bra med pucken. Vi tycker och tror att det finns en hockey i honom som går åt båda hållen och vi ser honom som en tvåvägsback, säger huvudtränaren Robert Kimby.

Kontraktet gäller över kommande säsong och Tychonick ansluter till laget innan säsongsstart.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln