HockeyNews
PLUS

Avslöjar: DIF-tränaren får sparken – han tar över

Micce Andreasson
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 23 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Niklas Wikegård gör om både på spelar- och ledarsidan i Djurgården.
Nu kan Hockeynews avslöja att målvaktstränaren Fredrik Mikko fått sparken och att klubben gjort klart med en ersättare.

Djurgårdens nye sportsligt ansvarige Niklas Wikegård har tagit Djurgården med storm. Först kunde vi berätta att Anton Gradin köps ut från sitt avtal och bara några dagar senare skrev Sportbladet att även Alexander Ytterell går samma öde till mötes.

Nu gör Djurgården om även i ledarstaben. Enligt flera av varandra oberoende källor har målvaktstränaren Fredrik Mikko fått beskedet att han inte kommer att få vara kvar på sin post kommande säsong.

Mikko erbjöds sedermera ett jobb i juniorverksamheten som han tackat nej till. Det innebär att klubben kommer att behöva betala Mikko lön resterande tid av avtalet.

Tidigare berättade vi om jakten på ersättare och att Fredrik Pettersson-Wentzel var ett aktuellt namn för rollen, men nu kan Hockeynews avslöja att det blir Michael "Micce" Andreasson som tar över rollen som målvaktstränare.

Michael "Micce" Andreasson har tidigare verkat som målvaktstränare i både Örebro, Lugano, Brynäs och Almtuna, men har inte varit aktiv i någon klubb sedan 2022.

Djurgårdens ledarstab är därmed spikad. Robert Kimby blir ny huvudtränare, medan Michael Holmqvist kliver ner som assisterande ihop med Patrik Andersson.

FOTNOT: Texten har uppdaterats

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!