HockeyNews
PLUS

Så skyddade Örebro 18-åringen efteråt

Luleå HF
Luleå HF
1 - 0
(0-0, 0-0, 0-0)
Örebro Hockey
Örebro Hockey
Artikelbild

Publicerad: 18 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Örebro fick matchstraff – och åkte til slut ur i åttondelsfinalen.
Efteråt skyddade tränaren Niklas Eriksson den unge talangen Melvin Fernström, 18.

I första perioden hade Luleå flera powerplay, men lyckades ändå inte få in pucken. Totalt sett hade Örebro tre utvisningar, två stycken 2-minutare och en 2+2 för hög klubba.

Efter två perioder stod det fortfarande 0-0 trots 25-7 i skott i Luleås fördel efter att gästernas Melvin Fernström fick matchstraff för interference. Fenström och hemmalagets Jesper Sellgren var i närkamp vid sargen som ledde till att Sellgrens bakhuvud olyckligtvis åkte ner i isen.

– Det är bra, gjort några tester. Enligt dem så har man klarat sig från hjärnskakning så det är skönt, sa Jesper Sellgren om smällen till TV4.

I tredje perioden fick Luleå en toppchans att avgöra igen – men Marcus Hardegård missade en straff.

0-0 efter ordinarie matchtid. 32-12 i skott.

I förlängningen avgjorde till slut Luleå, och därmed var Örebros säsong över. Linus Omark avancerade fram med pucken och skottet hittade i mål via Juhani Tyrväinen.

– Jag tycker vi krigar heroiskt. Jag tycker att tredje och fjärde perioden är våra bästa delar i matchen. Känns att de är ganska skakiga där, vi har en två/tre riktit bra lägen i sudden. Jag tycker att vi hade ett mentalt övertag när de får den där utvisningen, sa Niklas Eriksson till TV4.

Om matchstraffet för Melvin Fernström, berättade tränaren senare för Expressen:

– Vi har bara sagt att vi stöttar honom och att han kommit in som junior och gjort kanonmatcher för oss. Han försöker tävla i en situation på isen vilket är helt naturligt. Ingen skugga ska falla över honom.

Fernström mötte inte media efter matchen.

– Vi vill inte skicka fram en 17 åring, så att han ska behöva försvara sig. Då är det bättre att jag tar det, sa Niklas Eriksson till Expressen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!