HockeyNews
PLUS

Avgående SSK-chefen slår larm: ”Helt nödvändigt”

Genrebild SSK
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 3 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Efter mindre än ett år på tjänsten som kommersiell chef för Södertälje SK lämnar Per Viberg sin roll i föreningen.
Nu slår han larm om att klubben behöver ta ett omtag på marknadssidan.
– Det kommer vara helt nödvändigt för att ens prata om SHL, säger han till LT.

Under hösten anställde SSK Per Viberg i den nytillsatta rollen som kommersiell chef. Planen var att skapa fler komersiella möjligheter och öka intäkterna.

Per Viberg hade sedan tidigare lyckats väl i innebandyklubbarna Visby IBK och FBC Kalmarsund, men i SSK blev det ingen vidare framgång. För en tid sedan meddelade klubben att parterna går skilda vägar efter mindre än ett år ihop.

Nu berättar han själv om beslutet för LT:

– Det var rätt beslut där föreningen var nu, för båda parter. SSK har enormt stor potential men ska man nå den så är det tuffa beslut på flera plan som ska tas. Där är inte föreningen nu. Det är ingen kritik, men när jag kom in i klubben så trodde jag kanske att man kommit längre i kommersiella frågor. Ärligt talat så ligger man långt efter, säger han till tidningen.

Per Viberg såg behovet av en rejäl förändring för att SSK skulle kunna öka sina intäkter från publik och partners. Ett arbete som SSK inte var villiga att göra nu.

– Det förändringsarbetet jag gjort har jag fått stöd i från Robban, men det finns personer i föreningen som varit där länge och man skulle behöva ställa om. Det krävs rätt mycket för att förändra, man kan inte bara säga att man vill det. Min bild är att SSK de senaste åren har ökat budgeten för spelare och tränare rätt rejält, och samtidigt tänkt att intäkterna på publik och kommersiella måste öka också, men man har inte fått ihop budgeten.

Per Viberg vill inte att hans avsked ska ses med dramatik:

– Det är ingen dramatik. Jag önskar föreningen att de kan landa i detta, komma ut på andra sidan och ta nästa steg. Det kommer vara helt nödvändigt för att ens prata om SHL. Det finns säkert de som säger att bara man går upp i SHL så löser sig de utmaningar man har nu, men det är tvärtom. De utmaningar man har nu, kommer inte bli mindre.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln