HockeyNews
PLUS

Avbröt julfirandet – räddade svenskens säsongsdebut

(30874) Simon Edvinsson
Bildbyrån / skärmdump X

Publicerad: 25 december 2023

FacebookXWhatsApp

Simon Edvinsson gjorde sin säsongsdebut för Detroit kvällen innan julafton – svenskbackens tionde NHL-match i karriären.
Men det krävdes en ordentlig insats av en materialförvaltare som avbröt sitt julfirande och kastade sig in i bilen från skidorten med sikte på New Jersey.

Simon Edvinsson gick som sexa i NHL-draften 2021 och i fjol gjorde han sin första säsong i Nordamerika.

Det blev totalt nio matcher för Detroit och resten av tiden spenderade han i Grand Rapids, och det är i AHL-laget han har spenderat hösten också.

Men precis innan jul kallade Red Wings på honom – säsongsdebuten i NHL låg runt hörnet men det krävdes en insats av Grand Rapids materialförvaltare Brad Thompson.

Han avbröt sitt julfirande i Crystal Mountain, Michigan för att köra 2-3 timmar till rinken, Thompson plockade upp Edvinssons utrustning och fortsatte mot flygplatsen.

Väl på plats i New Jersey levererade han trunken till Prudential Center och Edvinsson kunde vara med och spela dagen innan julafton.

Möjligt att den svenske backtalangen fick ge sig ut och skaffa en fin julklapp till Thompson.

Lyssna här:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Taktiken är att varje avsnitt ska vara 20 minuter – som en period.

Men, precis som i hockeymatcher kan det bli over time – om det är tillräckligt spännande.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!